Yerel Haber Girişi : 16 Nisan 2022 14:10

Palandöken’de sezona veda 

Palandöken’de sezona veda 

Kar kalitesi ve uzun pistleriyle dünyanın sayılı kış turizm merkezleri arasında yer alan Palandöken, bir sezonu daha geride bırakıyor. 

Palandöken’de kayak sezonu Pazartesi günü sona eriyor. Kar kalitesi ve uzun pistleriyle dünyanın sayılı kış turizm merkezleri arasında yer alan Palandöken, bir sezonu daha geride bırakmaya hazırlanıyor. 3 bin 200 rakımıyla kayaktan snowboarda, kızak keyfinden adrenalin ve macera sporlarına varıncaya kadar birçok etkinliğin merkezini oluşturan Palandöken Kayak Merkezi’nde bu sezon Rusya, İran, Ukrayna, İtalya, Azerbaycan, İngiltere, Suriye, ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Libya, Irak, Suudi Arabistan ve Çinli turistler ağırlandı. Havalimanına 20 ve kent merkezine ise sadece 4 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi, konuklarına sağladığı kolay ulaşım imkânıyla sayılı turizm merkezleri arasında yer alıyor. 

 

PALANDÖKEN HEP ÖN PLANDA 

Palandöken Kayak Merkezi, sadece kar kalitesiyle değil, pistleri ve mekanik altyapısıyla da ön plana çıkıyor. Saatte 24 bin kişinin taşınabildiği 19 liftin bulunduğu Palandöken’de, suni kar sistemleri de kusursuz çalışıyor. Bir saat içerisinde yaklaşık 2 bin 500 metreküp kar yapabilen tam 400 suni kar makinasının bulunduğu kayak merkezinde, uzunlukları 1 ile 1,5 kilometre arasında değişen ve zorluk derecelerine göre farklılık gösteren 50’den fazla pist bulunuyor.  

Pandemi sebebiyle son iki yıldır durağan geçirilen kış sezonunda bu yıl adeta patlama yaşanırken, otellerin doluluk oranı ise yüzde 100’lerin altına pek düşmedi. 

 

BÜYÜKŞEHİR’LE RENK KAZANDI 

Palandöken Kayak Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından buraya yapılan yatırımlarla ayrı bir havaya büründü. Palandöken'e Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan buz duvarından snowparka, dev salıncaktan zipline hattına, yamaç paraşütünden insan sapanı, gece kayağı ve lastik raftingine kadar daha birçok alternatif, kayak merkezini çekim merkezi haline getirmişti. Dolu dolu bir sezonu geride bırakan Palandöken, yaz aylarında da doğa sporlarının ve macera tutkunlarının adresi haline gelecek.