Yerel Haber Girişi : 10 Ocak 2022 10:36

Pirinkayalar Tüneli memnuniyeti

Pirinkayalar Tüneli memnuniyeti

Erzurum-Artvin arasında seyahat eden sürücü ve yolcuların adeta korkulu rüyası olan pirin kayalar geçidi artık tarihe karıştı. Açılışı bir süre önce gerçekleştirilen pirin kayalar Tüneli ile ulaşımın çok daha kolay sağlanabildiği güzergahta sürücülerin memnuniyeti de dikkatlerden kaçmadı. Bölgenin tabii ve doğal güzelliklerini paylaşılarak tanıtımının yapıldığı sosyal medya gruplarında pirin kaya Tüneli için teşekkür mesajları platformu oluşturuldu. Pirin kayalar tüneli ile ilgili olarak teşekkür mesajlarının bırakıldı platformda sürücülerin ve yolcuların pirinç yaya geçidine dair anıları ve çeşitli paylaşımlarda bulunuyor. İnternet kullanıcılarından büyük ilgi gören ve yediden 70’e herkesin mesaj bırakabildiği platformda pilin kaya geçidindeki heyelan ve kazalara ait görseller de yer alıyor.

 

HERKES GÖRÜŞ BELİRTEBİLİYOR

Sosyal medya kullanıcılarının görüş belirterek tünel den dolayı teşekkür mesajları ne bıraktı platformda, Söz konusu tünelin sadece can ve mal güvenliğini değil Erzurumun ve bölgenin ekonomisini de olumlu yönde etkileyeceği ifade ediliyor. Pirin kayalar geçidi nde bu zamana kadar çok sayıda trafik kazasının meydana geldiğini, Heyelanlar yüzünden çok sayıda aracın maddi hasar gördüğünü hatırlatan internet kullanıcıları, “ Pirin kayalar tüneli erzuruma en az İstanbul boğazı kadar arttı ve gerekliydi. Yıllar öncesinden yapılmış olması gerekirken, Gecikmeli de olsa yapılmış olması büyük bir kazanım oldu. Özellikle kış aylarında yolculuk yapmayı neredeyse imkansız hale getiren geçit tünel sayesinde korkulu bir rüya olmaktan çıktı” görüşünü paylaştılar.

 

BÖLGELERİ BİRBİRİNE BAĞLADI

Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesini birbirine bağlayan ulaşım yatırımları noktasında atılmış özel bir adımın ise Ovit Tüneli olduğunu dile getiren internet kullanıcıları, Bu tüneli çok daha anlamlı hale getirecek olan dallıkavak tünelinin de bir an önce tamamlanması çağrısında bulundu.

Söz konusu ulaşım ağlarının doğu anadolu güneydoğu anadolu ve Karadeniz bölgesinin birbirine bağlanması noktasında çok özel bir yer teşkil ettiğini kaydeden vatandaşlar, Bu özel yatırımlardan dolayı cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiler.