ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Eylül 2022 09:29

Piyasalar TKK ile nefes aldı

Piyasalar TKK ile nefes aldı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin kendi ürün gamında bulunan ve satışı indirimli yapılan gıda ürünleri vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Piyasalar TKK ile nefes aldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin kendi ürün gamında bulunan ve satışı indirimli yapılan gıda ürünleri vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Alışverişin yavaş yavaş Tarım Kredi marketlere kaymaya başladığı Erzurum’da da, süt ve süt ürünlerinden bakliyata, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine varıncaya kadar birçok ürün piyasanın altındaki fiyatlardan satılıyor. Erzurum’da Şükrüpaşa, Hilalkent, Kayakyolu, Yıldızkent ve Dadaşkent’te faaliyet gösteren Tarım Kredi mağazaları günün her saatinde ilgi görürken, vatandaşlar şube sayısının çoğaltılması ve ucuz alışveriş fırsatının çok daha kolay ulaşılabilir hale getirilmesini istiyor. Özellikle gıda ürünlerinde çok ciddi fiyat farklarının bulunduğunu kaydeden vatandaşlar, ucuz alışveriş fırsatlarının sunulduğu mağazaların göz kamaştırdığını ve iştah kabarttığını söylüyor.

 

SOKAK ARALARINDA BİLE AÇILSIN!

Erzurum’un bazı ilçelerinde de açılan Tarım Kredi Kooperatif marketleri, fahiş fiyatların kol gezdiği piyasaların korkulu rüyası haline gelirken, mağaza sayılarının artması halinde ekonomide dengenin sağlanabileceğini düşünüyor. Üç harfli marketlerin diledikleri her yerde mağaza kurup faaliyet gösterebildiklerini vurgulayan vatandaşlar, “Onlar istedikleri yerde mağaza bulabiliyor, ticaret yapabiliyor.  Tarım Kredi de şehrin dört bir yanında ve gerekirse sokak aralarında bile mağaza açmalı, vatandaşın iliğini sömüren üç harfli marketler ve zincir marketlerin karşısına çıkmalıdır” dediler. Bakliyat, süt ve süt ürünlerinin diğer marketlere göre çok daha ucuz fiyatlardan satıldığı Tarım Kredi marketlerinde, sebze ve meyve fiyatları da enflasyona adeta kafa tutuyor.

 

ERDOĞAN SÖZÜNÜ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Tarım Kredi Kooperatifleri’nin özellikle gıda ürünlerinde indirimli satış yapması talimatını vermiş, yanı sıra mağaza sayılarının da çoğaltılacağını müjdelemişti. Erdoğan’ın verdiği bu sözü hatırlatan vatandaşlar, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’ne çağrıda bulunarak, “Şehir merkezinde en az 5 mağaza açılmalı ve halkın gıda ürünlerine indirimli bir şekilde ulaşması sağlanmalıdır. Sonuçta herkesin aracına atlayarak şubeleri dolaşma imkanı yok” diye konuştular.