ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Eylül 2023 15:22

Rayiç bedel muamması

Rayiç bedel muamması
Erzurum’da okulların açılmasıyla birlikte servis ücreti tartışmaları da başladı.

Erzurum’da okulların açılmasıyla birlikte servis ücreti tartışmaları da başladı. En düşük servis ücretinin 700, en yüksek ücretin ise UKOME tarafından bin lira olarak belirlendiği Erzurum’da, kimi velilerden rayiç bedellerin çok üzerinde rakamlar talep edildiği ileri sürüldü. Kimi velilerden bin 250, kimi velilerden bin 300 lira taşıma ücretinin talep edildiği Erzurum’da, Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı İsvandiye Altun ise, bin lira üzerindeki taleplerin rehber öğretmen ve etüt gibi taşımacılık hizmetlerini kapsayabileceğini söyledi. Altun, bu hizmetlerin verilmemesi halinde bin liradan fazla ücret talep edilemeyeceğinin altını çizdi. 

EKSTRA HİZMETLER 
Bu arada öğrenci servis ücretleriyle ilgili olarak YENİGÜN muhabirlerinin yaptığı araştırmada, birçok öğrenci velisine bin liranın üzerinde fiyat belirlendiği ortaya çıktı. Konuyu ilgilisine soran YENİGÜN muhabirleri, “Servislerde görev yapan rehber öğretmenlerden dolayı ekstra bir ücretlendirme yapılmış olabilir. Bunun yanında bazı okullarda öğrenciler etüde kalıyor ve taşıma saatlerinde değişiklik olabiliyor. Fazla ücret talepleri bununla ilgili de olabilir” şeklinde cevaplar aldı. 

ŞİKAYET HAKLARI VAR
Öte yandan bu konunun ilerleyen günlerde tartışılmaya devam edeceği görülürken, bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’nın nasıl bir adım atacağı ise merak ediliyor. 
Yetkililer, servis ücretlerinde belirlenen rayiç bedeller üzerinde fiyat talep edilen velilerin bu durumu yetkili makamlara mutlaka bildirilmeleri çağrısında bulunarak, “Kimsenin belirlenen fiyatlar üzerinden ücretlendirme yapma hakkı yok. Bununla ilgili vatandaşlarımızın şikayet hakları var” dediler.