Yerel Haber Girişi : 01 Şubat 2022 13:28

Rekorun sahibi Erzurum!

Rekorun sahibi Erzurum!

Ocak ayı başından bu yana sürekli artış kaydeden vaka sayılarında son durumu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca paylaştı.

Erzurum’da vaka sayıları katlanarak artmaya devam ediyor. Ocak ayı başından bu yana sürekli artış kaydeden vaka sayılarında son durumu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca paylaştı. Bakan Koca, 15-21 Ocak tarihleri arasında vaka yoğunluğunun en fazla olduğu 10 il arasında başı Erzurum’un çektiğini açıkladı. Ocak ayı başında her 100 bin kişilik nüfusta karşılaşan vaka oranının yüzde 84,53 olduğu Erzurum’da, üç haftalık artış sonunda bu oran yüzde 596,09’a ulaştı. Bakan Koca’nın uyarısı, Erzurum’da tehlike çanlarının çalmaya başladığını gösterirken, uzmanlar ise maske ve mesafe uyarısı yaparak, özellikle de aşılarını tamamlamamış olanların aşılarını bir an önce yaptırmaları çağrısında bulunuyor.

 

OCAK AYINA AİT VAKA VERİLERİ

Erzurum’da 1-7 Ocak tarihleri arasında kaydedilen vaka oranı yüzde 84,53 olmuş, 8-14 Ocak tarihleri arasında tam yüzde 400 oranında artış kaydedilerek, bu oran yüzde 328,77 olarak tespit edilmişti. Sağlık Bakanı Koca’nın dün paylaştığı verilere göre ise; vaka sayıları neredeyse ikiye katlanarak yüzde 600’e dayandı. İlgili verilere, 22-30 ocak tarihleri arasına ait oranlar ise dahil edilmedi. Uzmanlara göre Ocak ayının son haftasının da eklenmesi halinde Erzurum’daki vaka oranının yüzde 800’den aşağı olmayacağına dikkati çekti.

 

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK YAKIN

Covid’in Omicron varyantının hızlı bulaşma yönüyle bilindiğini ve Türkiye genelindeki hızlı artışın da işte bundan kaynaklandığını ifade eden uzmanlar, “Yalnız bir durum söz konusu ki, bu varyanta yakalanalar hastalığı hafif atlatıyor. Bu yüzden toplumsal bağışıklık süreci çok daha hızlı bir biçimde işliyor” dediler.

Bu durumun rehavete neden olmamasını ve tedbirlere mutlaka riayet edilmesini isteyen uzmanlar, “Kalabalık ortamlarda maske ve mesafe kuralına mutlaka riayet edelim. Eksik aşılarımız varsa yaptıralım; hatırlatma dozlarını da kesinlikle unutmayalım. Bu süreç virüsün sonunu getirecek olan süreç. El birliğiyle hep birlikte başaralım” şeklinde konuştular.