ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Nisan 2023 13:11

“SAĞLIK”LI YÜKSELİŞ 

“SAĞLIK”LI YÜKSELİŞ 
Erzurum’da geride kalan 2 ay içerisinde yapılan sağlık harcamasının kişi başına düşen tutarı 762 lira oldu.

Erzurum’da geride kalan 2 ay içerisinde yapılan sağlık harcamasının kişi başına düşen tutarı 762 lira oldu. İl genelinde yapılan toplam harcama ise, 571 milyon 536 bin lirayı bulurken, Erzurum bu tutarlarla Doğu Anadolu Bölgesi’nde ikinci, Türkiye sıralamasında ise Trabzon, Tekirdağ ve Aydın’ın ardından 23’üncü oldu. Erzurum’a yapılan sağlık harcaması tutarı, eğitimin ardından şehirde en fazla kamu harcaması yapılan alan olurken, Türkiye’de ilk 25’e girebilmiş olmak ise, olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Yılın şimdilik ilk iki ayında ortaya çıkan bu tablonun ilerleyen aylarda çok daha netlik kazanacağını kaydeden uzmanlar, “Erzurum’da kamu yatırım harcamalarının yüksekliği sürekli dikkat çeken bir durum. Özellikle eğitim ve sağlık alanında yapılan harcamalarının her yıl daha da artıyor olması, şehrin kamu yatırım harcamalarından faydalanma performansını da gözler önüne seriyor” diye konuştular. 

KİŞİ BAŞI HARCAMA ÖNEMLİ PARAMETRE 
Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi metropol kentlerin bulunduğu ilk 25 arasında sağlık hizmet giderleriyle yer bulan Erzurum’da, kişi başına düşen sağlık harcamasının 762 lira olması da, önemli bir parametre olarak değerlendirildi. 
Uzmanlar, “Düşünün ki, Erzurum’da yaşıyorsunuz ve son iki ay içerisinde hiç hastaneye gitmemiş olmanıza rağmen devlet sizin adına 762 liralık sağlık harcaması gerçekleştirdi” dediler. 

İŞTE TÜRKİYE’NİN İLK 25’İ 
Erzurum’un da aralarında bulunduğu Türkiye’nin sağlık hizmet harcamaları en yüksek olan iller ise şöyle: Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Mersin, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Samsun, Manisa, Eskişehir, Kocaeli, Urfa, Gaziantep, Balıkesir, Elazığ, Hatay, Trabzon, Tekirdağ, Aydın, Erzurum, Isparta ve Denizli…