ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Şubat 2023 11:13

SAĞLIKTA ZİRVE HİZMET 

SAĞLIKTA ZİRVE HİZMET 
Sağlık Bakanlığı’ndan bir heyetin geçici kabul için çalışmalara başladığı eski BEAH binası yaklaşık iki ay sonra hizmet vermeye başlayacak.

Sağlık Bakanlığı’nın Erzurum’daki yüz akı yatırımlarından birisi olan Şehir Hastanesi’ne BEAH takviyesi geliyor. Erzurum Şehir Hastanesi’nden önce Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) olarak kullanılan devasa binadaki tadilat ve yenileme çalışmaları neredeyse tamamlandı. Sağlık Bakanlığı’ndan bir heyetin geçici kabul için çalışmalara başladığı eski BEAH binası, yaklaşık iki ay sonra hizmet vermeye başlayacak. Şehir Hastanesi’nde konuşlandırılan poliklinik ve servislerin büyük bir bölümünün nakledileceği BEAH binasının devreye alınmasıyla birlikte yatan hastalar için artık özel oda arayışları da sona erecek. Modern hastane binasının da eklenmesiyle birlikte devasa bir sağlık kampüsüne dönüşecek olan Erzurum Şehir Hastanesi’nde bundan böyle hasta odaları dahi tek kişilik olacak. 

BEAH BİNASI GÖZ KAMAŞTIRIYOR 
Yetkililerden edinilen bilgilere göre; eski BEAH binasındaki tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Göz kamaştıran bir geçitle Erzurum Şehir Hastanesi’ne bağlanan eski BEAH binası, tıpkı Şehir Hastanesi’nde olduğu gibi göz kamaştıran bir tasarıma kavuşturuldu. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan heyetin geçici kabul işlemine başladığı BEAH binası, Mart ayı gibi hizmet vermeye başlayacak. Yapılan planlamaya göre ise, Erzurum Şehir Hastanesi’ndeki birçok poliklinik ve servis BEAH binasına transfer edilecek. 

TÜM ODALAR TEK KİŞİLİK 
Yeni planlama kapsamında Erzurum Şehir Hastanesi’ndeki yatan hasta odalarının tamamı ise, tek kişilik olacak. Böylece hastaların ve hasta yakınlarının özel oda arayışları tamamen ortadan kalkmış ve Erzurum Şehir Hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesi’nin incisi haline gelmiş olacak. 
Vatandaşlar bu devasa yatırım için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ederken, Erzurum’daki yeni yapılanma sürecini kusursuzca yöneten İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir’i de unutmadı. Dadaşlar, “Emeği geçenlerden ve gayret edip çalışan herkesten Allah razı olsun” dedi.