ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Mayıs 2023 11:00

ŞARK KURNAZLIĞI 

ŞARK KURNAZLIĞI 
Erzurum’daki müzmin muhalifler şehir içi ulaşım ücretlerinde yapılan güncellemeyi bile istismar etti.

Erzurum’daki müzmin muhalifler şehir içi ulaşım ücretlerinde yapılan güncellemeyi bile istismar etti. Erzurum’da ulaşım ücretlerinde yapılan değişikliği sosyal medyada “astronomik zam” diye takdim eden çevreler, Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaptığı indirimi bile görmezden geldi. Erzurum’da tam abonman ücreti geçtiğimiz yıl Eylül ayında 6 lira, öğretmen 5,5 lira ve öğrenci taşıma ücreti ise 4 liraydı. Ekim ayında yapılan indirimle tam abonman ücreti 5 liraya, öğretmen 4,5 liraya, öğrenci taşıma ücreti ise, 2,5 liraya düşürülmüştü. Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşım ücretlerinde yaptığı yeni düzenleme ise, fiyatları neredeyse geçtiğimiz yılın fiyatlarıyla eşitlemek oldu.  

İNDİRİMİ ÇABUK UNUTTULAR! 
Erzurum’da 1 Haziran itibariyle tam abonman ücreti 7 lira, öğretmen 6,5 lira, öğrenci taşıma ücreti ise 3,5 lira oldu. Yapılan yeni düzenlemeyle aslında geçtiğimiz yılın Eylül ayında geçerli ücretlerin üzerine sadece kısmi bir artış uygulanmış olundu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığo güncellemenin sosyal medyada astronomik bir zammış gibi gösterilmeye çalışılması ve özellikle de seçim sonuçlarıyla bağlantı kurulması; tam bir şark kurnazlığı olarak değerlendirilirken, bu duruma tepki gösterenler de oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Mevcut fiyatlar, aslında geçen yıl geçerli olan fiyatların bir tık üstü; dolayısıyla ortada astronomik bir fiyat artışı söz konusu değil. Bu ücretler geçtiğimiz yıl zaten ödeniyordu” dediler. 

GEÇEN YILIN TALEBİYDİ 
Öte yandan şehir içi ulaşım sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler ise, güncellenmiş fiyatlarla bile maliyetlerin karşılanamadığını belirterek, “Geçen yıl ekim ayında yapılan indirime biz şiddetle karşı çıkmıştık. Ancak Büyükşehir Belediyesi zam taleplerimizi geri çevirdi ve indirim yaptı. Şu anda yapılan fiyat artışları, aslında bizim geçen yıl talep ettiğimiz rakamlardı. O zaman bu zam taleplerimiz kabul edilseydi, şimdi fiyatlar çok daha farklı olacaktı” diye konuştular.