Yerel Haber Girişi : 11 Nisan 2022 11:52

Sekmen’den çiftçilere çağrı 

Sekmen’den çiftçilere çağrı 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ekilebilir arazilerini ekip işleyemeyecek durumda olan çiftçiler bize gelsin, topraklarını kiralayalım!” dedi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tarıma ve üretime dayalı ekonomi modeline yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Sekmen, Erzurum’daki tarım arazilerini üretime kazandırma amacıyla seferberlik başlattıklarını belirterek, “Toprağını ekemeyecek, işleyemeyecek durumda olan çiftçilerimiz bize başvuruda bulunsunlar, tarlalarını kiralayalım, üretime kazandıralım” diye konuştu. Erzurum’un çok önemli üretim potansiyellerine sahip olduğunu kaydeden Başkan Sekmen, “Bizim arazilerimiz, tarlalarımız gerçekten çok verimli ve kaliteli; bunları üretim sürecine bir an önce dahil etmemiz gerekiyor” diyerek, üretime büyük önem verdiklerinin altını çizdi. 

 

“TARIM MAKİNALARI FİLOSU KURDUK” 

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurdukları tarım makinaları filosuyla üretime doğrudan katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Sekmen, “Tarım makinalarımız var, traktörlerimiz, boylama, paketleme makinalarımız var. Taş ayırma makinalarımız, biçer döverlerimiz var. Bu makinaları niye temin ettik? Çiftçimizin maliyetine ortak olmak için, onları hem işgücü yükünden hem de maliyet yükünden kurtarmak için. Şimdi işi bir adım daha ileriye götürüyor ve çiftçilerimize şu çağrıda bulunuyoruz. Toprağını ekemeyen, tarlasını işleyemeyen çiftçilerimiz bize gelsinler, topraklarını ve tarlalarını biz kiralayalım, üretim yapalım. O topraklar boş boş bekleyene kadar buralara yonca ekelim, gorunga ekelim, yem bitkisi ekelim, üretime ve ekonomiye kazandıralım” diye konuştu. 

 

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ EKİMİ YAPILACAK 

Öte yandan Erzurum’da üretimle ilgili olarak atacakları bir diğer adımın ise, yağlık ayçiçeği olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’da yağlık ayçiçeği ekerek verim alacağımıza inanıyorum. Bununla alakalı olarak görüştüğümüz firmalar oldu; Erzurum’da bununla ilgili olarak bir deneme üretimi yapacağız. Erzurum’daki tarımsal arazilerimizin yağlık ayçiçeği ekimine uygun olduğunu düşünüyoruz, bunu başarabilirsek; bu alanda bir ilki başarmış olacağız ve Erzurumlu çiftçilerimiz için yeni bir üretim modeli ortaya koymuş olacağız” dedi.