ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Aralık 2022 10:30

Sekmen’le harika dönüşüm

Sekmen’le harika dönüşüm
Sekmen’le harika dönüşüm

Erzurum’da 6 ay içerisinde Gürcükapı Kent Meydanı Projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şimdi de Vaniefendi Mahallesi için kolları sıvadı. Şeyhler Camii’nin de bulunduğu bölgede görkemli bir kentsel dönüşüm çalışması için düğmeye basan Başkan Sekmen, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, son durumu değerlendirdi. “Korunan Tarih, Dönüşen Şehir” sloganıyla sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla göz dolduran Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’un çehresini değiştirmeye kararlı olduğunu dile getiren Sekmen, “Erzurum’u ve özellikle de şehir merkezini metruk ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapılardan arındırmaya devam ediyoruz. Şehrimizi hem modernize ediyoruz, hem de tarihimizi gün ışığına çıkartıyoruz” dedi.

 

TARİHİ KORUYARAK DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Vanifendi Mahallesi’nin de Erzurum’un en eski ve tarihi yerleşim birimlerinden birisi olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’un birçok bölgesinde kentsel dönüşüm uygulamaları gerçekleştirdik ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartarak şehrimizi modern bir görünüme kavuşturduk. Kale çevresindeki düzenlemeler, Üç Kümbetler bölgesi, Kurşunlu Camii civarı gibi önemli dönüşüm projeleriyle şehrimizin tarihi dokusunu koruyarak bir dönüşüm harikası ortaya koyduk. Bu çalışmalarımızı Vanifendi Mahallemizde de yapıyoruz. Şeyhler Camii’nin de bulunduğu bölgede başka tarihi yapılar da var. Onları da korumak ve gün yüzüne çıkartmak suretiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

DADAŞLAR DÖNÜŞÜMDEN MEMNUN

Öte yandan Dadaşlar Başkan Mehmet Sekmen’in kentsel dönüşüm konusundaki başarılı performansının tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini belirterek, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Göreve geldikten bu zamana kadar geçen süre zarfında Erzurum neredeyse baştan aşağı değişti ve yepyeni bir görünüm kazandı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.