ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Eylül 2022 11:40

Servisler göz hapsinde

Servisler göz hapsinde
Erzurum’da öğrenci taşımacılığı yapan okul servisleri, günün her saatinde takip ve denetim altında tutuluyor.

Erzurum’da öğrenci taşımacılığı yapan okul servisleri, günün her saatinde takip ve denetim altında tutuluyor. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin birçok noktasında oluşturan kontrol noktalarında servisleri denetliyor, araçların taşımacılık standartlarına sahip olup olmadığını inceliyor. Taşınan öğrenci sayısından araç aydınlatmalarına, evrak ve belgelerden sürücülerine kadar servislerin sıkı bir denetimden geçirildiği Erzurum’da, öğrenci güvenliğine özel önem veriliyor. Erzurum Emniyeti’nin servislerle ilgili olarak sergilediği hassasiyet dikkatlerden kaçmazken, bu durum hem öğrenci velilerini ve hem de taşımacılık sektöründe ruhsatlı olarak faaliyet gösteren servis işletmecilerini memnun ediyor. Aileler, servislerin denetimi sayesinde öğrencilerin can güvenliğinin sağlandığını ifade ederken, servis işletmecileri ise, “Bu denetimler olmasa, korsan servisler meydanda at koşturur” görüşünü paylaşıyor.

 

KESİNLİKLE MÜSAMAHA YOK

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum’daki okul taşıtlarının sürekli takip altında tutulduklarını kaydederek, “Bu denetimler okullar kapanıncaya kadar periyodik aralıklarla devam edecek. Servislerle ilgili olarak her türlü ayrıntı gözden geçiriliyor, en küçük bir eksiklik ya da aksaklığa bile müsamaha gösterilmiyor” dediler.

Aileler ise, Emniyet’in bu yıl sergilediği yaklaşımın memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, “Önceleri de denetim vardı ama sadece adı denetimdi. Fakat şimdi ekipler okul taşıtlarını bir an olsun gözden kaçırmıyorlar. Umarız bu hassasiyet sürekli devam eder” dediler.

 

İŞLETMECİLER DE MEMNUN

Öte yandan servis işletmecileri ise, Erzurum’da korsan taşımacılık sorununun yaşandığını ifade ederek, “Bu denetimlerin yapılması korsan taşımacılıkla mücadele noktasında çok önemli. Çünkü şehirde öğrenci taşıyan çok sayıda korsan servis var. Bunlara engel olunmalı ve çocuklarımızın can güvenlikleri riske edilmemeli. Bu doğrultuda Erzurum Emniyet Müdürlüğüne ve trafik ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz. Hem çocukların hayatını, hem de bizim haklarımızı korumuş oluyorlar” diye konuştular.