ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Eylül 2022 12:53

Sıcaklara veda zamanı

Sıcaklara veda zamanı
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün Erzurum’a yönelik hava tahmini hedefi tam 12’den vurdu.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün Erzurum’a yönelik hava tahmini hedefi tam 12’den vurdu. Erzurum’da hava sıcaklıkları Eylül ayının ilk haftası itibariyle 30 derecenin altına düştü. Termometrelerin bugünden itibaren 30’dan geriye doğru düşmeye başlayacağı Erzurum’da, yarın ve öbür gün de gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Haftanın en yüksek sıcaklığı 29 derece olarak Cuma günü kaydedilecek. Hafta başında ise hava sıcaklığı 25 dereceye kadar düşecek. Yağmurların ardından hava sıcaklığının 2 derece dolayında artış göstereceği Erzurum’da, bir sonraki hafta ise hem yağışlar etkili olacak, hem de hava sıcaklığı hissedilir düzeyde azalacak.

 

GECE SICAKLIKLARI 5 DERECE

Erzurum’da güz ayları en çok da gece hava sıcaklıkları ile kendini belli edecek. Yaz boyunca 15-16 derece dolayında kaydedilen gece hava sıcaklıkları bu haftadan itibaren yarı yarıya düşecek. Bu hafta en yüksek sıcaklığı 10 derece olarak bugün kaydedilecek. Sıcaklıkların 5 dereceye kadar düşeceği Erzurum’da, zaman zaman rüzgar da etkili olacak.

 

YAĞMURLAR KIŞA HAZIRLAYACAK

Meteoroloji uzmanları, Erzurum’da kış aylarının habercisi olan güz yağmurlarının Eylül ayının sonuna doğru çok daha etkili olacağını dile getirerek, “Bu yağışlar hem hava sıcaklıklarında önemli bir düşüşe neden olacak, hem de tabiatı kış mevsimine hazırlayacak. Pastırma sıcaklarının ardından Erzurum, Ekim ayının sonuna doğru kışa merhaba demiş olacak” diye konuştular.

Meteoroloji uzmanları, bölgede bu kışın çok ağır geçmesinin beklendiğini ifade ederek, “Geride kalan kış mevsimini oldukça yağışlı geçirdik, yaz ayları da yine mevsim normallerinin üzerinde yaşandı. Eldeki veriler doğrultusunda önümüzdeki kış mevsiminin oldukça yağışlı ve çok soğuk olması bekleniyor” dediler.