ÖZEL HABER Haber Girişi : 15 Temmuz 2023 11:25

Sıcaklık farklı açılıyor

Sıcaklık farklı açılıyor

Son bir ay içerisinde Erzurum’da gece ile gündüz sıcaklık farkı ortalaması 17 derece oldu. Temmuz ayının yarılanmış olmasına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmeye devam ettiği Erzurum’da, gece ile gündüz sıcaklıkları arasındaki fark da dikkat çekici oldu. Son bir ay içerisinde gece ve gündüz sıcaklık farklarının oldukça açıldığı şehirde, ortalama fark 17 derece oldu. Yağışların etkisiyle hava sıcaklıklarının da sürekli düşüş kaydettiği Erzurum’da, termometreler sadece bir kez 30 dereceyi gösterdi. Geçtiğimiz haftayı da zaman zaman sağanak yağışla geçiren Erzurum’da, önümüzdeki hafta ise hava genellikle parçalı bulutlu olacak. 

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU 
Önümüzdeki 5 gün boyunca hava tahmin raporunu açıklayan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum’un yağışlardan uzak günler geçireceğini müjdeledi. Hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da önümüzdeki haftanın en yüksek sıcaklığı 27, en düşük sıcaklığı ise 21 derece olacak. Bugün termometrelerin 28 dereceyi göstereceği Erzurum’da, hava sıcaklığı Pazar günü 25 derece, Pazartesi günü 22 derece, Salı günü ise 23 derece olacak. Çarşamba günü havca sıcaklığının 25 derece olarak ölçülmesinin beklendiği Erzurum’da, gece sıcaklıkları ise, 7 ile 11 derece arasında değişiklik gösterecek. 

FARK SÜREKLİ AÇILIYOR 
Öte yandan Meteoroloji uzmanları, Erzurum’da gece ile gündüz sıcaklıkları arasında sürekli bir fark bulunduğunu hatırlatarak, “Ancak son yıllarda bu farkın açıldığını görmek mümkün. Örneğin, gün içerisinde yakıcı bir sıcak havanın hakim olduğu şehirde, akşam serin ve üşütücü bir hava durumu gerçekleşebiliyor” dediler. 
Hava durumunu halk takvimiyle yorumlayanlar ise, yağışsız ve sıcak geçen her kış mevsiminin, serin ve kısa süren bir yaz mevsimini beraberinde getirdiğine işaret ederek, Erzurum’un bu yıl da böyle bir mevsimsel durum yaşadığını belirttiler.