ÖZEL HABER Haber Girişi : 06 Mart 2023 11:33

TAŞINSA DA OLUR  TAŞINMASA DA… 

TAŞINSA DA OLUR  TAŞINMASA DA… 
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan SGK binasının yıkılmasıyla birlikte, bina yüzeyindeki seramikten yapılan bar tablosu da tartışma konusu oldu.
TAŞINSA DA OLUR  TAŞINMASA DA… 

Sanatçı Fehim İbrahim Hakkıoğlu tarafından Necati Güllülü döneminde yapılan ve seramikler halinde duvara uygulanan tablonun şehrin bir başka noktasına taşınması gündeme getirilirken, konuyla ilgili olarak son kararı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in vereceği dile getiriliyor. Yaklaşık 40 yıl önce yapılan çalışmanın, çok eski bir sanat eseri olmasa bile şehrin hafızasını teşkil ettiğini dile getiren sanat tarihçileri, bu tablonun şehirde uygun bir yere taşınabileceğini dile getirdiler. 

ÇOK DA BÜYÜK BİR KAYIP DEĞİL! 
ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in önerisiyle gündeme gelen seramik bar tablosu, sanat tarihçilerini de ikiye böldü. Taşınması gerektiğini düşünenlerin aksine kimi sanat tarihçileri de, kent meydanına monte edilen bar ekibinin dahi en az bu çalışma kadar kıymetli olduğunu söyleyerek, “Çalışmayı şekillendirenin emeği elbette inkar edilemez, ancak 40 yıl önce yapılmış olması buna tarihsel bir nitelik kazandırmaz. Ancak ve ancak şehrin sembolü olmuş bir yapının parçası haline getirir. Taşınması ve başka yere uygulanması pekala mümkündür ve fakat kaybolup gitmesi de şehir adına bir kayıp değildir” dediler. 

AKIBETİ MERAK EDİLİYOR 
Öte yandan sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla gündeme gelen meselenin nasıl sonlandırılacağı merak edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in bu duruma ne şekilde müdahale edeceği ise bilinmiyor. 
Bazı sosyal medya kullanıcıları da, “Hassasiyetlerimizi niyeyse hep yanlış alanlara kanalize ediyoruz. Şehirde sahip çıkmamız gereken ve tarihsel nitelik taşıyan onlarca sanat eseri varken, bu seramik tabloyu konuşuyor olmamız bile ilginç…” yorumunda bulundular.