Yerel Haber Girişi : 27 Nisan 2022 13:22

Tatil planları suya düştü! 

Tatil planları suya düştü! 
Tatil planları suya düştü! 

9 günlük Ramazan bayramı beklentisi, tüm tatil planlarını alt-üst etti. Özellikle öğrencilerin büyük bir mağduriyet yaşadığı süreçte, seyahat acenteleri de bilet iptalleriyle karşı karşıya kalmaya başladı. Bayram tatilinin bir hafta olacağını düşünerek ona göre seyahat planlaması yapanlar, gidiş-dönüş yolculuklarını ya yeniden planlamak ve yahut da biletlerini bile iptal ettirmek zorunda kaldılar. Erzurum’da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir firmanın işletmecisi olan Murat Kırbaç, 9 günlük tatil beklentisinin hayal kırıklığına dönüştüğünü belirterek, “Herkes ve tabi biz de bayram tatilinin 9 gün olacağını bekliyorduk. Ama durum tam tersi olunca, planlar da alt-üst oldu. Tatilin 8 Mayıs’ta sona ereceğini düşünerek bilet alanlar vardı, onlar ortada kaldı. Şu andan bilet iptalleri başladı bile. Çünkü 3-4 günlük bir tatil için kimse o kadar masrafa katlanmaz” dedi. 

 

GİDİŞ-DÖNÜŞ BİLETLERİ ALINMIŞTI  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası 9 günlük bayram tatili müjdesi vereceğine neredeyse kesin gözüyle bakıldığının altını çizen Kırbaç, “Gerek havayolu, gerekse karayolu ile seyahat edecek olanlar tüm hazırlıklarını günler öncesinden buna göre yapmıştı. Uçak bileti alanlar, otobüs bileti alanlar, öğrenciler, kamu çalışanları, kısacası yediden yetmişe herkes Cuma günü başlayacak uzun bir tatil bekliyordu. Yüksek bilet fiyatları sebebiyle rezervasyonlar bile günler öncesinden yapılmıştı. Gidişler genellikle Cuma ve Cumartesi, dönüşler de bir hafta sonrasına Cumartesi ve Pazar günleri olarak ayarlanmıştı. Ama görünüş itibariyle tüm planlar değişmek zorunda kalacak” diye konuştu. 

 

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR BEKLENİR 

Şehirlerarası seyahat maliyetlerinin ikiye, hatta üçe katlandığını dile getiren işletmeci Murat Kırbaç, Erzurum-İstanbul arası yolculuğun 400 liradan başladığını dile getirerek, “Üstelik bu fiyatlar bayram tatilinden öncesine ait fiyatlardı. Şu anda zaten bilet bulmak zor, dolayısıyla bu fiyatları görmek de zor” diye konuştu. 

Bayram tatili planı yapanların son bir umut Perşembe gününe kadar bekleyeceğinin altını çizen Kırbaç, “Perşembe gününe kadar tatile yönelik bir açıklama yapılmaz ise, iptaller birbiri ardına gelir ve bu durum tüm sektörleri olumsuz etkiler” dedi.