Yerel Haber Girişi : 01 Nisan 2022 13:05

Teravih namazına hatim bereketi 

Teravih namazına hatim bereketi 

Ramazan ayının bambaşka bir atmosferde yaşandığı Erzurum’da, Hatm-i Şerif’le Teravih namazı kıldırılacak olan camiler de netleşti. Erzurum merkezde Abdulhamid Han Camii, Ayazpaşa Camii, Derviş Ağa Camii, Gez Camii, Gürcükapı Camii, Narmanlı Camii ve Atatürk Üniversitesi kampüsündeki camilerde Teravih namazı hatimle kaldırılacak. Palandöken ilçesinde Palandöken Camii ile Suat Arslan Camii’nin de bu listeye dahil edildiği Erzurum’da, Hınıs’ta İsmail Mahallesi Camii, Oltu’da Aslanpaşa Camii ve Tortum’da da Merkez Camii’nde hatimle namaz kılınacak. Erzurum’da ilk Teravih namazı bugün kılınacak ve ilk sahura da yine bu gece kalkılacak. İmsak vaktinin 04.25 olacağı Erzurum’da, yarın yapılacak olan ilk iftar için ezan ise, 18.46’da okunacak. Erzurum’da Ramazan ayının son iftar saati 19.15 olarak belirlenirken, sahur için imsak vakti ise, son gün 03.34 olacak. 

 

İFTAR ÇADIRLARI YİNE OLMAYACAK 

Erzurum’da Ramazan ayı dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından tüm tedbirler alınırken, Teravih namazı ise toplu kılınabilecek. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyelerinin de Ramazan ayına özel etkinliklerinin olacağı Erzurum’da, toplu olmamak kaydıyla iftar programları da düzenlenecek. 

Her yıl Ramazan ayı için tasarlanan iftar çadırları bu yıl da olmayacak. Gerek hava koşulları ve gerekse pandemi sebebiyle toplu iftar çadırlarının kurulmayacağı Erzurum’da, ihtiyaç sahibi ailelere yine yerel yönetimler başta olmak üzere çeşitli, vakıf ve dernekler tarafından iftar yemekleri ulaştırılacak. 

 

BOŞ YERE MASRAFIN ANLAMI YOK! 

Öte yandan vatandaşlar, Ramazan ayında belediyelerin organize ettiği şölen ve etkinlik gibi faaliyetlerin bu yıl da gerçekleştirilemeyecek oluşunun isabetli bir yaklaşım olduğunu dile getirerek, “Zaten sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz, hayat pahalılığının etkisini belki daha da çok hissedeceğimiz bu günlerde böyle gereksiz harcamalar yapmak yerine imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak çok daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır” dediler.