ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Haziran 2023 10:11

Teşvik’siz duman oluruz!

Teşvik’siz duman oluruz!
Asgari ücrete yapılan artışın ardından Erzurumlu işverenlerin gözü yeniden Ankara’ya çevrildi. 

Asgari ücrete dün yapılan artış, çalışan kesimde büyük memnuniyet uyandırırken, işverenleri ise kara kara düşündürmeye başladı. Bir çalışanın yaklaşık 15 bin lirayı bulan maliyetini karşılamak durumunda kalan işverenler, bu maliyetin düşürülmesinden yana görüş belirtirken, Erzurum’da ise Teşvik tartışmaları yeniden gündem oldu. Erzurum’un acilen 6. Teşvik Bölgesi kapsamına alınması gerektiğini vurgulayan işverenler, “Maliyetler alev aldı yanıyor ve bu ateşi söndürse söndürse 6. teşvik düzenlemesi söndürür” dediler. 

SEÇİM SÖZLERİ ARASINDAYDI 
Seçimlerden önce siyasetçilerin Erzurumlu işverenlerle ve meslek örgütleriyle bir araya gelerek teşvik konusunu görüştüklerini hatırlatan iş çevreleri, “O toplantılarda biz işverenlere bir söz verildi ve Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesi kapsamına alınacağı taahhüt edildi. Şimdi biz bu taahhüdün yerine getirilmesini istiyoruz. Çünkü sadece çalışanın sigorta primi 4 bin lirayı buldu. Erzurum 6. Teşvik Bölgesi kapsamına alınırsa, sigorta primlerindeki indirimlerden dolayı maliyetlerde büyük ölçüde azalma olur” diye konuştular. 

ÇAT’TA BAŞKA ERZURUM’DA BAŞKA 
Bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında Erzurum’un 5. Bölge, Erzurum’un Çat ilçesinin ise 6. Bölge’nin içinde bulunduğuna dikkati çeken işverenler, “Şu anda Erzurum’un Çat ilçesinde sigorta primleri belki bin lirayı bile bulmuyor. Ama Erzurum’un diğer ilçelerinde sigorta primleri 4 bin lira civarında. Aradaki uçurumları bulan fark bile işverenlerin karşılaştığı durumu gözler önüne seriyor. Bu yüzden vakit kaybedilmeden teşvik konusu ele alınmalı ve Erzurum’un bu mağduriyeti giderilmelidir” şeklinde konuştular.