Yerel Haber Girişi : 04 Şubat 2022 09:49

Ulaşıma ikinci kez zam

Ulaşıma ikinci kez zam

Erzurum’da şehir içi ulaşıma ikinci kez zam geldi. Yeni fiyat tarifesi Şubat 15 itibariyle uygulanmaya başlanacak. Alınan yeni zam kararına göre; şehir içi seyahatlerde tam abonman ücreti 4,5, öğretmen ücreti 4 ve öğrenci ücreti ise 3 lira olacak. Seyahatlerde kardelen kartı bulunmayanlar ise, sürücülerin kartlarıyla yolculuklarını 5 liradan yapacak. Aktarmalı yolculuklar ise, yine ücretsiz olacak. Vatandaşların tepkisine neden olan zamlı tarife, Erzurumlu sosyal medya kullanıcılarının gündemini oluştururken, ulaşım ücretlerine son olarak 1 Ocak tarihi itibariyle zam yapılmıştı. Akaryakıt maliyetlerindeki artış sebebiyle yapılan yeni düzenleme, 15 Şubat gelmeden tartışmalara neden olurken, otobüs işletmecileri ise, bu durumu “Başka çaremiz yoktu” diyerek savundu.

 

İŞLETMECİLER “MALİYET” DEDİ

Erzurum’da şehir içi ulaşıma iki ay içerisinde ikinci kez zam yapılması, tepkilere neden olurken, akaryakıt maliyetlerindeki artış dikkate alındığında yeni tarife düşük bile kalıyor. Erzurum’daki halk otobüsü ve minibüs işletmecileri, taşıma ücretlerine zam yapılmış olmasının kendilerini de üzdüğünü belirterek, “Erzurum şartlarında ve seyahat uzunlukları dikkate alındığında bu ücretler belki fazla ama akaryakıt fiyatlarındaki artış sebebiyle bu zam da bizim için kaçınılmaz oldu. Çünkü zararına yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Akaryakıt fiyatları sürekli artıyor ve yapılan her artış maliyetlerimizi katladıkça katlıyor” dediler.

 

ULAŞIM SEKTÖRÜ SÜBVANSE EDİLSİN!

Öte yandan vatandaşlar ise, akaryakıt fiyatlarındaki artış gerekçe gösterilerek yapılan zamların kendilerini mağdur ettiğini belirterek, “Taşıma hizmeti kamu ve özel sektör eliyle yürütülüyor. Böyle bir ortamda vatandaşı mağdur etmemek için maliyet artışlarını hükümetin ilgili bakanlıklarının göğüslemesi ve ulaşım sektörünü sübvanse etmesi gerekirdi. Her fiyat artışı vatandaşa ve yolculara yansıtılırsa, biz bu yükün altından hiç kalkamayız” diye konuştular.