ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 11:58

Uykusuz da geldi, geçti…

Uykusuz da geldi, geçti…
Erzurum’da içme suyu isale hattının mimarı olan Uykusuz, hatta kullanılacak olan boruları da yine Erzurum’da üretmiş ve Erzurum’a boru fabrikası kurmuştu.

1999-2004 yılları arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mahmut Uykusuz, dün toprağa verildi. Önceki gün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Uykusuz, 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Erzurum’da içme suyu isale hattının mimarı olan Uykusuz, hatta kullanılacak olan boruları da yine Erzurum’da üretmiş ve Erzurum’a boru fabrikası kurmuştu. ANAVATAN Partisi ve Demokratik Sol Parti ile MHP’nin yer aldığı koalisyon hükümeti ile 3 yıl çalışan Uykusuz, AK Parti kurulduktan sonra siyasete bu partide devam edeceği söylentilerine ısrarla karşı çıkmış ve kendisine bu yönde gelem tüm teklifleri geri çevirdiğini dile getirmişti.

 

TÜM BAŞKANLAR MHP’LİYDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ESKİ Genel Müdürlüğü görevine Vahit Kılınboz’u atayan Uykusuz’a, alt kademe belediye başkanları da yine MHP’den eşlik etmişti. Uykusuz’la birlikte seçimlere MHP çatısı altında giren Ahmet Ergül Dadaşkent Belediye Başkanı, Lütfi Koç Kazım Karabekir Belediye Başkanı, Ebubekir Üstün Gülakar Yakutiye Belediye Başkanı, İsmail Hakkı Asiltürk ise, Yenişehir Belediye Başkanı seçilmişti. Uykusuz, görev süresinin sonuma yakın yeniden aday olmuş, ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu Ahmet Küçükler’e devretmek zorunda kalmıştı.

 

İYİ PARTİ İLE SİYASETE DÖNMÜŞTÜ

Mahmut Uykusuz, başkanlıktan ayrıldıktan sonra uzun yıllar sessizliğe bürünmüş ve göz önünde olmamaya özen göstermişti.

2019 yerel seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını İYİ Parti’den açıklayan Mahmut Uykusuz, çok sıkı bir seçim çalışması yapmasına rağmen seçilememişti.

Uykusuz, bir süre önce yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ediyordu. Son günlerini yoğun bakımda tedavi görerek tamamlayan Uykusuz’un vefatı, Erzurum’da büyük üzüntüyle karşılandı.