ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Ağustos 2023 10:26

VERGİ REKORU

VERGİ REKORU
Erzurum’daki esnaf, tüccar ve bütün işletmeciler, devlete karşı olan mali sorumluluklarını gram ihmal etmiyor.

 

 

Teşvik Yasası’nda “6. Bölge” hayalleriyle yanıp kavrulan Erzurum, sesini bir türlü duyuramasa da, devlete karşı olan mali sorumluluklarını neredeyse eksiksiz yerine getirmeye devam ediyor. 2023 yılının 7 aylık döneminde Erzurum’da tahakkuk eden 5 milyar 861 milyon liralık verginin 4 milyar 111 milyon lirasının tahsil edildiği Erzurum, bölge liderliğini yine kimseye kaptırmadı. Doğu’nun ekonomisi en gelişmiş illerinden olan Van, Malatya ve Elazığ’ı bile vergi tahsilatında geride bırakan Erzurum, bölge ileri tahsilat ortalamalarının bile üzerine çıkmayı başardı. 

YÜZDE 70,4 BÜYÜK BAŞARI 
Vergi tahsilatında elde ettiği yüzde 70,4’lük oranla farkını bir kez daha gözler önüne seren Erzurum, esnafı, tüccarı ve tüm işletmecileriyle vergi konusundaki hassasiyetini de yeniden kanıtlamış oldu. Yüzde 70,4’lük tahsilatın çok büyük bir başarı olduğunu dile getiren ekonomistler, “Erzurum, devlete karşı olan mali sorumluluklarını yerine getirme konusunda hiçbir zaman geriye düşmedi, düşmüyor da. Ekonomik açıdan karşı karşıya bulunduğu sıkıntılarına rağmen Erzurum esnafı, tüccar ve işletmecileri, vergilerini ödemekten bir an olsun imtina bile etmiyorlar” görüşünü paylaştı. 

ANCAK SESİNİ DUYURAMIYOR 
Öte yandan vergi tahsilatı konusunda örnek bir performans göstermesine karşın, sesini Ankara’ya duyuramayan illerin başında da yine Erzurum geliyor. Sadece Teşvik Yasası özelinde bile aylardır “6. Bölge” hayaliyle yanıp tutuşan Erzurum’un sesinin artık duyulması gerektiğini vurgulayan ekonomistler, “Yok zamanında bile devletinin yanında olmasını bilen Erzurumlu esnaf, tüccar ve işletmecilerin bir de kazanç elde ettikleri düşünülürse, bu şehir vergi tahsilatında rekor üstüne rekor kırar” dediler.

Etiketler : VERGİ REKORU