Yerel Haber Girişi : 14 Nisan 2022 12:58

Yağışlar çiftçiyi sevindirdi

Yağışlar çiftçiyi sevindirdi

Son yılların en yağışlı Mart ayını geçiren ve Nisan’da da adeta kışı yaşayan Erzurum’da çiftçilerin yüzü gülmeye başladı. Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, “Bu yıl inşallah geçen yılı da telafi etmiş olacağız” diyerek, yağışlardan duydukları memnuniyeti ifade etti. Başkan İslam Yıldırım, bu yağışların yağmur olarak devam etmesini ve hava sıcaklıklarında da yükselişi arzu ettiklerini belirterek, “Nisan ortasında kar yağdı; en büyük arzumuz don olayı falan olmamasıdır. Hava sıcaklıklarında çok ciddi bir düşüş olmaz ve geç don olayı da yaşamazsak, bu yıl üretim katlanarak artar” dedi. Geçtiğimiz yıl Erzurum ve bölge çiftçisinin çok sıkıntılı aylar geçirdiğini anımsatan İslam Yıldırım, “2021 yazında bildiğiniz kavrulduk, tarlalar resmen kurudu. Yeterince yağış alamamıştık, kış ayları da kurak geçmişti” diye konuştu. 

 

GEÇEN YIL KURAKLIK YAŞANMIŞTI

Bu yılın Aralık, Ocak ve Şubat aylarının kurak ve sıcak geçtiğini dile getiren Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, “Normalde bu aylar kar yağışıyla geçmesi, hava sıcaklıklarının da umumiyetle sıfırın altında seyretmesiyle bilinir. Ama geçen yıl olduğu gibi bu sene de hem yağış olmadı, hem de sıcaklıklar sabit kalmadı. Geçen yılla aynı durumu yaşayacağımızı düşünürken Mart ayındaki kar yağışı bize nefes aldırdı. Önceki gün yağan kar ise, adeta umutlarımızı yeşertti. Bu sene tarlalardan ve ekili araziler bereket fışkıracak, öyle görünüyor. Nisan ayında yağışların yağmur olarak devam etmesi en büyük arzumuz. İnşallah don olayı da yaşanmaz, hava sıcaklıklarında düşüş olmaz” şeklinde konuştu.   

 

ERZURUM’A SİS UYARISI 

Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ise, Erzurum’a üç gün boyunca sis uyarısında bulundu. Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri yoğun sisin etkili olacağı Erzurum’da, gece sıcaklıklarındaki düşüş dikkat çekici olurken, gündüz sıcaklıkları ise, kademeli olarak artış gösterecek. Erzurum’da günün en yüksek sıcaklığı 16 derece, en düşük sıcaklığı da 4 derece olacak. Termometrelerin kaydedeceği en soğuk gece ise, sıfırın altında 10 dereceyle bu gece olacak.