ÖZEL HABER Haber Girişi : 30 Aralık 2022 09:03

Yakutiye Milli Eğitim’de kurs rekoru 

Yakutiye Milli Eğitim’de kurs rekoru 
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi’nde kurs rekoru kırıldı.

Yıl boyunca açılan bin 993 mesleki eğitim kursunda 18 bin 82’si bayan olmak üzere toplam 43 bin 29 kursiyer eğitim gördü. 
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, ilçedeki mesleki eğitim kurslarıyla ilgili bilançoyu açıkladı. Kıvanç, çok yoğun bir mesleki eğitim yılını geride bıraktıklarını söyledi. Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde birbirinden farklı alanlarda açtıkları kursların sayısının bin 993’ü bulduğunu kaydeden Cihan Kıvanç, “Ulaştığımız kursiyer sayısı gerçekten de gurur verici bir rakam oldu. Yılın başından sonuna kadar geçen 12 aylık süreçte tam 43 bin kişiye mesleki eğitim verdik” dedi. 

KIVANÇ KURSLARI ANLATTI 
Aile okul alanında ve aile okulu dışında açılan kurslar şeklinde iki ayrı kategoride planlandığını anlatan Kıvanç, kursların Eğitici Eğitimi, Veli Eğitimi Ailede İlkyardım başlığı altında açıldığını söyledi. Toplamda 299’u bulan bu kurslardan 7 bin 227 kursiyerin mezun olduğu bilgisini veren Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Kıvanç, bu toplam içerisindeki bayan kursiyer sayısının ise 4 bin 775 olduğunu ifade etti. 
Aile okulu dışında açılan bin 649 kursta da toplam 35 bin 800 katılıma ulaştıklarını anlatan Kıvanç, bayanların da yine bu kurslarda yoğunluk gösterdiğini ve sayılarının 0 bini aştığını söyledi. 

YENİ YILDA BÜYÜK HEDEFLER 
Yeni yılda da birbirinden farklı dallarda kurslar açacaklarını kaydeden Kıvanç, “Bu performansın gösterilmiş olduğu ilçemizde gerçekten de haklı bir gururu yaşıyoruz. Bu manada emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yeni yılı hep birlikte planlayacak ve mesleki eğitimde adeta zirveyi teşkil edecek çalışmalarla yine şehrimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.