ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Aralık 2022 10:07

Yalanın bini bir para! 

Yalanın bini bir para! 
Hükümet üzerinden zam algısı oluşturmaya çalışan kötü niyetli muhalefet, bu kez de hizmet bedellerine yapılan zammı doğalgaza yapılmış gibi göstermeye kalkıştı.

Sosyal medyada aralarında binlerce takipçisi bulunan gazetecilerden milletvekillerine varıncaya kadar tanınmış birçok isim, yaptıkları bu tür paylaşımlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle kalmadı, aynı zamanda hükümeti de suçladı. Hizmet bedellerine yapılan yüzde 84 oranındaki zammı doğalgaza yapılmış gibi gösteren söz konusu kesimlere sadece EPDK’dan değil, doğalgaz şirketlerinden de yalanlama geldi. Yapılan açıklamalarda, fiyat artışının ilk abonelik ve teminat bedelleri için geçerli olduğu ve gaz fiyatlarına herhangi bir artışın söz konusu olmadığı dile getirildi. 

BİLGİ KİRLİLİĞİ HAT SAFHADA 
Sosyal medyadaki bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için yasa çıkartıldığını, ancak dezenformasyonun tam gaz devam ettiğini vurgulayan vatandaşlar, “Madem bir takım çevreler kamuoyunu bilerek ve isteyerek yanlış bilgilendiriyor. O halde bunun bedelini de ödemelidir. İletişim Başkanlığı ve ilgili tüm birimler, söz konusu bilgi kirliliğine neden olan her kullanıcıya bunun hesabını sormalıdır. Doğalgaza yüzde 84 oranında zam yapılacak diye topluma yalan bir bilgiyi aktarmak, insanları resmen ayağa kaldırmaya yönelik bir girişimdir. Bu işler bu kadar basit olmamalı, bu tarz kötü yaklaşımlar ise karşılıksız bırakılmamalıdır” diye konuştular.