ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Haziran 2023 12:35

Yaz Erzurum’u unuttu! 

Yaz Erzurum’u unuttu! 

Dadaş’ın sırtı bu hafta da ısınmayacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için bir hafta boyunca gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji’ye göre; Erzurum’da bugün de dahil olmak üzere Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bol yağışlı geçecek. Gündüz hava sıcaklığının 20 ile 25 derece arasında değişiklik göstereceği Erzurum’da, haftanın en sıcak günü 25 derece ile bugün olacak. Erzurum’da gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı, her zaman olduğu gibi, bu hafta da yine dikkat çekici olacak. En düşük gece sıcaklığının 9 derece olarak kaydedileceği Erzurum’da, sıcaklık farkı ise 15 dereceye kadar ulaşacak. 

GÜN GÜN HAVA DURUMU 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; Erzurum’da havanın bugün gök gürültülü ve sağanak yağışlı olması beklenirken, gece sıcaklığı 11, gündüz sıcaklığı ise 25 derece olacak. Salı günü de yine gök görültülü sağanak yağışın etkili olacağı Erzurum’da, termometreler gece sıcaklığını 10, gündüz sıcaklığını ise 21 derece olarak ölçecek. Çarşamnba günü gece sıcaklığının 9, gündüz sıcaklığının ise 20 derece olmasının beklendiği ilde, Perşembe günü de yine gece sıcaklığı 9, gündüz sıcaklığı da 22 derece olacak. Her iki gün içinde de gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. 

KURAK KIŞ, YAĞIŞLI YAZ
Meteoroloji uzmanlarına göre; yağışlar Erzurum’da ay sonuna kadar devam edecek. Hava sıcaklıklarındaki yükselişin Temmuz ayı itibariyle beklendiğini kaydeden Meteoroloji uzmanları, Erzurum’un geride kalan kış mevsiminde yeterince yağış alamadığını hatırlatarak, “Kışların kurak geçtiği Erzurum’da genelde bahar ve yaz aylarında yağışlı havalar etkili oluyor. Tabi bu kesinlik ifade eden bir kural değil, ancak son yıllardaki iklim olayları ve mevsimsel hadiseler böyle bir sonuç ortaya koyuyor” dediler.