ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Ağustos 2022 10:26

Yeni seralar yapacağız

Yeni seralar yapacağız
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, müjdeyi yine Aziziye’den verdi.

Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarına tam puan veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, müjdeyi yine Aziziye’den verdi. Aziziye Belediyesi’nin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılış töreninde konuşan Başkan Sekmen, “Aziziye Belediyemizin seralarının bulunduğu alanda bizler de 120 dönümlük sera yatırımı yapacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Mehmet Sekmen, üretime yönelik yatırımların her zaman kazandıracağının altını çizerek, “Bakın, Ilıca’da bizim atık su arıtma tesisi var biz burada biyogaz enerjisi elde ediyoruz. Tabi bunu yaparken ortaya 180 derecelik bir buhar çıkıyor. Biz bu ısı kaynağı ile termal sularımızı ısıtacağız ve seralarda çok daha yüksek bir verim elde etmek için kullanacağız” diye konuştu.

 

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Aziziye Belediyesi’nin ürettiği domateslerle Erzurum’da nelerin yapılabileceğini gözler önüne serdiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “el ele vereceğiz, yeni üretim sahaları, yeni modeller ve yeni yatırımlar yapacağız. Atık su arıtma tesisinden elde ettiğimiz buhar enerjisini Aziziye Belediyemizin seralarında ve kendi seralarımızda kullanarak ısınmayı sağlayacağız. Bu yatırımlar şehrimizin ve bölgemizin kaderini değiştirecek yatırımlar. Böylece yeni iş alanları, yeni iş sahaları ve istihdam imkanları oluşacak. Bunu birlikte başaracağız” dedi.