ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Şubat 2023 11:18

Yerel yönetimlerden güç birliği 

Yerel yönetimlerden güç birliği 
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirilen durum değerlendirme toplantısında bir dizi karar alındı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Adıyaman’da görevli olduğu deprem bölgesinde, merkez ilçe belediyelerine de Hatay sorumluluğu verildi. Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyelerinin ekipleriyle birlikte depremin olduğu günden bu yana bulunduğu Hatay’da, merkez ilçe belediyelerine barınma seferberliği görevi de verildi. Aziziye Belediyesi’nin imalatını yaptığı prefabrik evlerin Hatay’ın Antakya ilçesine kurulması kararlaştırılırken, barınma ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak Palandöken ve Yakutiye belediyeleri de büyük sorumluluk üstlenecek. 

ERZURUM HER YERDE 
Erzurum’dan deprem bölgesine gönderilen araç ve iş makinaları, harabeye dönen Hatay’da bir an olsun boş durmazken, Erzurum’dan deprem bölgesine giden ekipler, enkaz kaldırma, cenaze kaldırma ve defin hizmetlerinde de yer alıyor. 
Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da yemek ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak hizmet verirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise, temizlik de dahil olmak üzere  altyapı hizmetlerinde bulunuyor. 
AFAD’ın koordine ettiği çalışmalar gece bile devam ederken, şehre ve enkazların bulunduğu bölgelere giriş çıkışlar bile dikkatle izleniyor. Deprem bölgesi Hatay’daki enkazların Mart ayı sonuna kadar kaldırılması planlanırken, bölgeye Türkiye’nin dört bir yanından yardım yağmaya devam ediyor.