ÖZEL HABER Haber Girişi : 30 Kasım 2022 12:24

Zincir marketlere hesap sorulsun!

Zincir marketlere hesap sorulsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarına yönelik açıklamaları, yüreklere su serpti. Erdoğan’ın, Ticaret Bakanlığı’nın bu konuda gerekli çalışmalara başlayacağı yönündeki hatırlatması ise, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, Erzurum’da da sevinçle karşılandı. Halk arasında ”üç harfli” marketler olarak bilinen zincir marketlerin ve bu marketlerdeki fiyat politikasına her şekilde ayak uyduran yerel marketlerin büyük bir istismar batağının içerisine düştüğünü dile getiren Dadaşlar, “Haksız kazanç elde etmeye öyle bir güzel alıştılar ki, bildiklerini okumaya başladılar. Elbette bu böyle gitmeyecek, Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu istismar seferberliğinin karşısına kanunla, yasayla e nizamla çıkacak. Haksız olarak kazandıkları paralarla milyonlarca liralık para cezaları ödesinler de, akılları başlarına gelsin” diye konuştular.

 

EĞER BU İDDİA DOĞRUYSA…

Sosyal medyada son zamanlarda üç harfli marketlerle ilgili olarak ortaya atılan iddiaların da bazı taşları yerine oturtmaya başladığını söyleyen Dadaşlar, “Sosyal medyadaki iddialara göre, bazı üç harfli marketler, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı halkla karşı karşıya gelsin diye fiyat operasyonu çekiyor. Gıdaya enflasyonun üzerinde yapılan fiyat artışları, tamamen sokakla hükümeti karşı karşıya getirmeyi ve bundan bir karışıklık çıkarmayı hedefliyor. Eğer bu iddialar doğruysa ve hangi oluşum bu kirli kumpasın içindeyse, bilinmeli ki ihanet suçu işliyor. Bunun hesabını da kanunlar sorar, millet sorar, Cumhurbaşkanımız sorar! Sormalıdır da” şeklinde konuştular.

 

ÇOK SIKI BİR DENETİM GEREK

Pandemiyle başlayan sürecin ardından üç harfli marketlerde fahiş fiyat furyası başladığının altını çizen vatandaşlar, “Gelinen nokta gösteriyor ki, bu istismarın arkasında siyasi nedenler yatıyor. Bu iddialar araştırılmalı ve hukuk nezdinde gerekli işlemler yapılmalıdır” dediler.

Ticaret Bakanlığına da çağrıda bulunan Dadaşlar, “Bu marketlerde ve bu marketlere severek uyum sağlayan yerel marketlerde çok sıkı bir denetim başlatılmalıdır. Sürekli değişen etiketlerin neye göre güncellendiği araştırılmalı ve ahlaksızlığın hesabı hem de en ağır biçimde sorulmalıdır” diye konuştular.