ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Ağustos 2023 09:22

Erzurum’da festival tartışması 

Erzurum’da festival tartışması 
Palandöken Kültür Yolu Festivali hazırlıkları sürerken, tartışmalar da beraberinde geldi.

Erzurum’da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Palandöken Kültür Yolu Festivali hazırlıkları sürerken, tartışmaları da beraberinde geldi. Özellikle sosyal medyada, festivale Erzurumlu sanatçıların dahil edilmemesi eleştirilirken, turizmciler ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği bu organizasyonun yöresel şölen ve festivallerle karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi. Erzurum’daki turizmciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 11 ilde gerçekleştireceği festivaller için karma bir konser takvimi oluşturduğunu belirterek, “Kamuoyunda sanki de bu festivalin konserlerden ibaret olduğu algısı var. Bu festival tam tersine ilçeleri, tarihi ve turistik güzellikleriyle Erzurum’u tanıtmayı amaçlıyor” dediler. 

ŞEHRİN TANITIMINI AMAÇLIYOR  
Festivali yerel sanatçı tartışmalarının gölgesinde bırakmanın doğru bir tutum olmadığını dile getiren turizmciler, “Festivallerin bu yıl ki etabı Kapadokya’da başladı, programda Erzurum da var, Trabzon Sümela da var. Ama festivallere ev sahipliği yapacak olan iller arasında Erzurum hariç hiçbir şehirde yerel sanatçı tartışması yapılmadı” diyerek, Erzurum’da sergilenen bu tutumun amatör bir yaklaşım olduğunu ifade ettiler. 
Bu festivallerin her şeyden önce şehirlerin tanıtımına önayak olduğunu söyleyen turizmciler, “Medyanın ilgisi bu festivallerin yapıldığı şehirlere yöneliyor. Bizim asıl düşünmemiz gereken şey, şehrimizi nasıl tanıtabiliriz olmalıdır” diye konuştular. 

YEİGÜN DE ELEŞTİRMİŞTİ, AMA! 
Öte yandan Gazeteniz YENİGÜN ise, geçtiğimiz günlerde manşetten gördüğü haberinde, söz konusu festivalin zamanlama itibariyle yanlış olduğuna dikkat çekmişti. Türkiye’nin ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönemden geçtiğine vurgu yapılan haberde, bahse konu festival için yapılacak olan harcamaların gereksiz olacağına vurgu yapılmış ve vatandaşla birlikte devletin de tasarruf etmesi gerektiği kaydedilmişti.