GÜNDEM
Yayınlanma : 15 Ağustos 2025 15:46

Ağrı'da sebze fidesi desteği denetimleri sürüyor

Ağrı'da sebze fidesi desteği denetimleri sürüyor
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yüzde 75 hibe desteğiyle sağlanan sebze fidelerinin ekimini denetliyor.
Ağrı'da sebze fidesi desteği denetimleri sürüyor

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yüzde 75 hibe desteğiyle sağlanan sebze fidelerinin denetimlerini sürdürüyor. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personeli, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu'nun da katılımıyla arazide incelemelerde bulundu.

ARAZİ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Denetimlerde, destekten yararlanan üreticilerin sebze fidelerinin ekiminin doğru yapılıp yapılmadığı, üretim alanlarının proje şartnamelerine uygunluğu ve fidelerin gelişimi kontrol ediliyor. Amaç, hem üretim kalitesini artırmak hem de projenin hedeflerine ulaşılmasını sağlamak.

MÜDÜR HÜSEYİNOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, denetimlerin düzenli olarak yapıldığını ve bu sayede hem üretim kalitesinin yükseltileceğini hem de projenin amacına uygun şekilde uygulanmasını sağlayacaklarını vurguladı.