Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Raylı Sistem Projesi'nin 2026 yılında inşaatına başlanacağını duyurdu. Alemdar, AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son 18 ayda şehirde gerçekleştirilen önemli yatırımlardan bahsetti.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR
Başkan Alemdar, bu başarının, genel başkan yardımcısı, milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat arasındaki uyum sayesinde mümkün olduğunu vurguladı. Her ilçeye adil hizmet götürmeyi hedeflediklerini ve siyasi değil, dava odaklı çalıştıklarını belirtti. Bilim Merkezi, Şehir Kütüphanesi, spor salonları, gençlik merkezleri ve kültürel alanlar gibi birçok projenin çalışmalarının başladığını veya tamamlandığını açıkladı.

RAYLI SİSTEM PROJESİNDE GELİŞMELER
Raylı Sistem Projesi'nin ihale sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanarak 2026 yılında inşaatına başlanmasını hedeflediklerini dile getiren Alemdar, metrobüs hattı ve yazlık katlı kavşak projelerindeki gelişmeleri de paylaştı. Kentsel dönüşüm ve sanayi dönüşümü çalışmalarına da değinen Alemdar, Sapanca Gölü sahil düzenlemesi ve ilçelerdeki park yenileme projelerinden bahsetti. Her ilçede bir eserin bulunduğunu ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.



