GÜNDEM
Yayınlanma : 20 Eylül 2025 20:03
Düzenleme : 20 Eylül 2025 20:03

Ballıkaya Barajı için ihaleye çıkılacak

Ballıkaya Barajı için ihaleye çıkılacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sakarya'da 143 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Ballıkaya Barajı'nın isale hatları için ihaleye çıkılacağını açıkladı. Bu proje, Sapanca Gölü'nün düşük su seviyesi sorununa çözüm olarak öne çıkıyor.
Ballıkaya Barajı için ihaleye çıkılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sakarya'ya yaptığı ziyaret sırasında Ballıkaya Barajı'nın isale hatları için ihaleye çıkılacağını duyurdu.

BALLIKAYA BARAJI İÇİN MÜJDE

143 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Ballıkaya Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla Sakarya'nın su sorununa önemli bir çözüm getirilmesi hedefleniyor. Bakan Yumaklı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile bir araya gelerek, Sapanca Gölü'nün düşük seviyelerine dikkat çekti ve alternatif su kaynaklarının önemini vurguladı.

PROJELERİN ÖNEMİ

Başkan Alemdar, Çamdağı ve Ballıkaya Barajı projelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmeler sonrasında önemli bir aşamaya ulaştığını belirtti. Sakarya Nehri çevresinde bir yaşam alanı oluşturma hedefini de dile getiren Alemdar, şehrin tarım ve turizmdeki gelişimine güç katmayı amaçladıklarını ifade etti. Bakan Yumaklı, yürütülen çalışmaları ve projeleri dinleyerek yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi.