ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Lübnan'daki basın toplantısında kullandığı 'hayvani' ifadesinin uygunsuz olduğunu kabul etti. Barrack, sosyal medyada Mario Nawfal'a verdiği röportajda, söz konusu ifadesini açıkladı. Aşağılayıcı bir anlamda kullanmadığını, sadece sakinleşme ve medeni davranma çağrısı yapmak istediğini belirtti.
BARRACK'TAN AÇIKLAMA
Barrack, 'Hayvani ifadesini aşağılayıcı bir anlamda kullanmadım, sadece 'sakinleşebilir miyiz, biraz hoşgörü ve nezaket gösterebilir miyiz, medeni olalım' demek istedim. Ancak medyanın sadece işini yaptığı bir anda böyle bir ifade kullanmak uygunsuzdu' dedi. Zaman konusunda daha cömert ve hoşgörülü olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
LÜBNAN'DA GERGİN ANLAR
26 Ağustos Salı günü Beyrut'ta düzenlenen basın toplantısında, Barrack gazetecilere 'Bekleyin bir an için sessiz olun. Bu durum kaotik, hayvani bir hal almaya başladığı anda, biz gideriz. Medeni davranın' demişti. Bu ifadeler Lübnan'da büyük tepkiyle karşılanmıştı.

