Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaşayan Koray Altıntaş, kaz yetiştiriciliği alanında uzun yıllardır süregelen tecrübesini yeniden hayata geçirdi.
KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ DÖNEM
Yaklaşık on yıldır bu işle meşgul olan Altıntaş, iki yıllık bir ara verdikten sonra yeniden üretime başladığını ve mevcut durumda 800 ila 850 civarında kazı bulunduğunu belirtti. Kazların bakımının genel kanının aksine çok zorlayıcı olmadığını dile getiren Altıntaş, sabahları hayvanların yem ve su ihtiyaçlarını karşıladıklarını, günde iki kez yemleme yaptıklarını ifade etti. Yaylalık alanların daha verimli olabileceğini ancak bu durumda çoban gibi başında durulması gerektiğini de ekledi.
DAMIZLIK VE SATIŞ SÜRECİ
Altıntaş, mevcut 800 kazın 150 tanesini damızlık olarak ayırdıklarını ve bu hayvanların kimler olacağının belirlendiğini söyledi. Kazların satış sürecinde farklı bölgelerin taleplerine göre ürün şeklinin değiştiğini anlatan Altıntaş, Yozgat çevresine normal kesim kaz verdiklerini, doğu bölgelerine ise tuzlanıp bir gün bekletildikten sonra Kars kazı olarak gönderilen ürünleri sunduklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatının normal kazda 500 lira, tuzlu kazda ise 550 lira civarında olduğunu, bu yıl ise fiyatların 600-650 lira bandında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
GELECEK PLANLARI VE EKONOMİK KATKI
Kaz yetiştiriciliğini daha da ileriye taşımayı hedefleyen Koray Altıntaş, yeni bir çiftlik inşa etme çalışmalarının sürdüğünü ve bu çiftliğe taşındıklarında kaz sayısını artırarak hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladığını kaydetti. Bu girişimle hem bölgeye örnek olmayı hem de Boğazlıyan ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

