DÜNYA
Yayınlanma : 04 Eylül 2025 11:24
Düzenleme : 04 Eylül 2025 11:24

Cabello: Trump'ın uyuşturucu videosu sahte

Cabello: Trump'ın uyuşturucu videosu sahte
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaştığı, Venezuela açıklarında uyuşturucu yüklü bir gemiye düzenlenen saldırıyı gösteren videonun sahte olduğunu ve ABD'nin kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığını açıkladı.

Venezuela İçişleri, Adalet ve Barış Bakanı Diosdado Cabello, ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaştığı 'uyuşturucu yüklü gemiye yönelik saldırı' videosunun sahte olduğunu iddia etti. Cabello, devlet televizyonu VTV'ye yaptığı açıklamada, Karayipler'deki Venezuela açıklarında bir gemiye düzenlenen saldırıya ilişkin görüntülerin gerçek olmadığını söyledi. Bakan, paylaşılan videonun yapay zekayla üretilmiş sahte bir içerik olduğunu ve Washington yönetiminin bunu 'uyuşturucu kaçakçılarına operasyon' olarak gösterip kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığını belirtti.

ABD'NİN YALANLARI

ABD'nin Venezuela'dan ayrılan ve uyuşturucu yüklü olduğunu iddia ettiği gemi saldırısına ilişkin videoya değinen Cabello, 'ABD'nin en son uydurduğu şey budur. ABD, yalanlarla Bolivarcı devrimden kurtulmak istiyor. Beyaz Saray, askeri müdahaleyi haklı çıkarmak için uyuşucu kaçakçılığı argümanını kullanıyor.' dedi. Uyuşturucu yüklü gemiye düzenlenen saldırıda 11 kişinin öldüğü haberine ilişkin olarak ise Cabello, '11 kişiyi öldürdüklerini övünçle duyuruyorlar. Bu çok hassas bir konu. Peki ya savunma hakkı? Bazı şeyler net değil. Şüpheler ortaya çıkmaya başlasa da henüz cevaplar görünmüyor.' şeklinde konuştu.

VENEZUELA'NIN KARŞI HAMLESİ

Öte yandan Cabello, Ulusal Bolivarcı Milis Gücüne gönüllü olarak kayıt yaptıran kişiler için eğitim programlarını başlatacaklarını açıkladı. Milislere yönelik tatbikatların da yapılacağını belirten Cabello, 'Burada ulusal birlik, vatanımızın korunmasında gereklidir. Kardeşlerimiz, olması gerektiği gibi vatan savunmasında ön safhalarda yer almıştır ve biz de oradayız.' ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Trump, ülkesinin Karayipler'in güneyinde, Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu yüklü gemiye düzenlediği saldırıda 11 kişinin öldürüldüğünü daha önce duyurmuştu.