SİYASET
Yayınlanma : 23 Eylül 2025 05:39
Düzenleme : 23 Eylül 2025 05:39

CHP'de Kurultay Sonrası Tasfiye: 82 Muhalif İsim Kara Listede

CHP'de Kurultay Sonrası Tasfiye: 82 Muhalif İsim Kara Listede
CHP'nin olağanüstü kurultayının ardından Genel Başkan Özgür Özel, kendisine muhalif 82 delegenin tasfiyesini istedi. Bu durum, parti içindeki gerilimi ve gelecek kurultay öncesi tartışmaları yeniden alevlendirdi.

CHP, şaibeli kurultayın iptal edilmesine karşı önlem olarak olağanüstü kurultay gerçekleştirdi ve ardından parti içindeki muhalif isimlere yönelik bir tasfiye süreci başlattı. 22. Olağanüstü Kurultay'da Genel Başkan Özgür Özel yeniden seçilirken, parti meclisi yedek üyelerinde büyük değişiklikler yapıldı.

MUHALİFLER TASFİYE EDİLDİ

Özgür Özel'e muhalif olan birçok isim, yedek üyelikten çıkarıldı. Aralarında Orhan Sarıbal, Deniz Demir, Mustafa Tunç Soyer, Koza Yardımcı, Oğuz Kaan Salıcı, Müslim Sarı, Ali Öztunç, Selçuk Sarıyar, Mahir Polat ve Gonca Yelda Orhan gibi partinin etkili isimleri de bulunuyor. Eski Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık'ın oğlu Hakan Uyanık da parti meclisine giremedi.

82 KİŞİ KARALİSTEDE

Kurultayda 835 oy alan Özgür Özel, 917 oy kullanan delege arasından 82 kişinin oyunu alamadı. Bu 82 ismin Özel'e karşı tavırlı olduğu ve bu oyların protesto niteliğinde olduğu belirtiliyor. Genel Merkez, sandık sonuçlarını yeniden inceleyerek bu isimleri tespit edip, gelecek olağan kurultayda delege olmalarını engellemeyi planlıyor. Ayrıca, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yedek üye listesinin hazırlanmasında rol oynadığı iddia ediliyor.

İNCE'NİN TUTUMU

CHP'ye geri dönen Muharrem İnce'nin Parti Meclisi'ne girip girmemesi tartışıldı. Genel Merkez'in isteğine rağmen İnce, kendi isteğiyle PM'ye girmeyi reddetti ve bu kararı olağan kurultaya bıraktı. İnce'nin bu tutumunun, tartışmasız bir kurultay ve adının bir iddiaya karışmamasıyla ilgili olduğu öne sürüldü.