SİYASET
Yayınlanma : 23 Eylül 2025 17:19
Düzenleme : 23 Eylül 2025 17:19

CHP'nin eski il başkanı Şimşek: Bu parti çocukların eline bırakılmış durumda

CHP'nin eski il başkanı Şimşek: Bu parti çocukların eline bırakılmış durumda
CHP'den ihraç edilen eski İl Başkanı Berhan Şimşek, parti yönetimini ağır sözlerle eleştirerek, partiyi mahkeme koridorlarına ve pavyonlara kimin düşürdüğünü sorguladı ve partinin çocukların eline bırakıldığını belirtti. Tedbirli kesin ihraç kararıyla Yü
CHP'nin eski il başkanı Şimşek: Bu parti çocukların eline bırakılmış durumda

CHP’den ihraç edilen eski İl Başkanı Berhan Şimşek, hakkında açılan disiplin soruşturmasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Şimşek, parti yönetimini ağır sözlerle eleştirerek, partiyi mahkeme koridorlarına ve pavyonlara kimin düşürdüğünü sorguladı.

ŞİMSEĞ'İN AĞIR İDDİALARI

Şimşek, partideki sorunların Genel Merkez'in beceriksizliğinden kaynaklandığını belirterek, kurulan ilişkilerin ihanet, inkar ve çıkar üzerine olduğunu iddia etti. 'Hak, hukuk, adalet' vurgusuyla parti içi ilişkileri eleştiren Şimşek, partinin çocukların eline bırakılmış durumda olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun arkadaşlarının cezaevinden çıkmak için itirafçı olduğunu iddia etti.

İHRAC KARARINA TEPKİ

21. Olağanüstü Kurultayı’nda adaylığını açıklayan ancak aday olmayan Şimşek, tedbirli kesin ihraç kararıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti. Şimşek, kendisine uygulananı 'düşman ceza hukuku' olarak nitelendirdi ve bu karara tepki gösterdi. 'Parti disiplinini zedeleyen eylemleriniz nedeniyle' gerekçesiyle verilen ihraç kararının Olağanüstü Kurultay'dan 6 gün önce verildiğini vurguladı.