EKONOMİ
Yayınlanma : 15 Eylül 2025 07:46
Düzenleme : 15 Eylül 2025 07:46

Çin'de üçüncü çeyrek GSYH verileri sonrası politika değişikliği bekleniyor

Çin'de üçüncü çeyrek GSYH verileri sonrası politika değişikliği bekleniyor
Çin ekonomisi Ağustos ayında zayıfladı. Üçüncü çeyrek GSYH verilerinin ardından hükümetin ekonomik politikalarda ince ayar yapması bekleniyor, ancak büyük teşvikler yüzde 5'lik büyüme hedefi tehlikeye girmedikçe beklenmiyor.

ZAYIF EKONOMİK FAALİYET

Pinpoint Asset Management ekonomisti Zhiwei Zhang, Ağustos ayındaki zayıf ekonomik faaliyetin, yılın geri kalanında maliye politikasının daha destekleyici hale gelebileceğini gösterdiğini belirtti. Güçlü ihracat ve sübvansiyonlar yılın ilk yarısında büyümeyi desteklemiş, ancak her iki faktör de üçüncü çeyrekte zayıflamıştı.

POLİTİKA İNCE AYAR

Zhang, "Politika yapıcıların, Ekim ayında üçüncü çeyrek GSYH verileri açıklandıktan sonra politikaları ince ayar yapabileceklerini düşünüyorum" diyerek, yüzde 5'lik büyüme hedefinin ulaşılması zorlaşmadıkça büyük teşvik önlemleri alınmayacağını öngördü.