SİYASET
Yayınlanma : 24 Eylül 2025 20:36
Düzenleme : 24 Eylül 2025 20:36

Erdoğan ve Şara, Türkevi'nde buluştu

Erdoğan ve Şara, Türkevi'nde buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'deyken Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Türkevi'nde bir araya geldi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler'in 80. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarına devam ediyor. Erdoğan, Türkevi'nde Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi.

ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Görüşmeye Suriye Dışişleri Bakanı Esad Şeybani ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da katıldı. Görüşmenin detayları henüz paylaşılmadı ancak bölgesel gelişmelerin ele alındığı tahmin ediliyor.

BM GENEL KURULU'NA KATILIM

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere Türkevi'nden ayrıldı. Erdoğan'ın New York'taki temaslarının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 'Filistin'in Sesi Erdoğan' paylaşımı ve Erdoğan'ın KKTC'yi tanıma çağrısı da gündemdeki diğer gelişmeler arasında yer alıyor. Erdoğan ile Trump'ın Gazze zirvesinde yan yana görünmesi de dikkat çeken bir başka olay.