Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Gökçen tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı' düzenlendi. Konferans, üniversitenin Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

KATILIMCI PROFİLLERİ
Konferansa; 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Ataç, Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, il protokolü, akademik ve idari personel, POMEM öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin önemine vurgu yapıldı ve geniş katılım dikkat çekti.
KONFERANSIN İÇERİĞİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferans, Prof. Dr. Salim Gökçen'in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü üzerine yaptığı sunumun ardından sona erdi. Sunumda 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler ele alındı. Konferansın amacı, bu önemli tarihi olayın önemini hatırlatmak ve genç nesillere aktarmaktı.
GENEL DEĞERLENDİRME
Etkinlik, Erzincan'da 15 Temmuz'un anısına düzenlenen önemli bir konferans olarak kayıtlara geçti. Geniş katılım ve konuşmacının uzmanlığı, etkinliğin başarısını gösterdi.

