ASAYİŞ
Yayınlanma : 25 Ağustos 2025 20:35

Erzincan'da huzur uygulaması: 50 polis, 325 kişiyi sorguladı

Erzincan'da huzur uygulaması: 50 polis, 325 kişiyi sorguladı
Erzincan’da 50 polisin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Erzincan Huzur 24 Uygulaması’nda 325 kişi sorgulanırken, 21 iş yeri denetlendi. Denetimlerde çeşitli usulsüzlükler tespit edilerek, ilgili tutanaklar düzenlendi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, kent merkezinde geniş çaplı bir huzur uygulaması gerçekleştirildi. 16 ekip ve 50 polisin katılımıyla yapılan 'Erzincan Huzur 24 Uygulaması'nda 325 kişi sorgulandı ve 21 umuma açık iş yeri denetlendi.

GENİŞ ÇAPLI DENETİMLER

Uygulama kapsamında yapılan denetimlerde çeşitli usulsüzlükler tespit edildi. Bir işletmenin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmazken, iki işletmede mesul müdür belgesi eksikti. Ayrıca, iki işletmenin vergi levhası ve iki işletmenin çalışanlarının SGK kaydı bulunmadığı belirlendi. Bunun yanı sıra, yoklama kaçağı bir şahıs tespit edildi.

TUTANAKLAR DÜZENLENDİ

Tespit edilen usulsüzlükler ve yoklama kaçağı şahıs ile ilgili gerekli tebliğler yapılarak, ilgili tutanaklar düzenlendi. İşletme sahipleri ve ilgili kişilere yasal işlem yapılması için gerekli adımlar atılacak.