ÇEVRE
Yayınlanma : 16 Ağustos 2025 17:39

Erzincan'da leylek sürüsü mola verdi

Erzincan'da leylek sürüsü mola verdi
Afrika'dan göç eden binlerce leylek, Erzincan'da mola verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 13. Bölge Müdürlüğü, leylek sürüsünün videosunu paylaşarak, binlerce yıllık göç geleneğine dikkat çekti.

Afrika'dan göç eden binlerce leylek, Erzincan'da mola verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 13. Bölge Müdürlüğü, Erzincan'da dinlenen leylek sürüsünün videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

LEYLEKLERİN ERZİNCAN'DAKİ MOLASI

Paylaşılan videoda, her yıl binlerce kilometre yol kat eden leyleklerin, Afrika'dan başlayıp Anadolu'ya uzanan göç yolculuklarında Erzincan'da mola verdikleri belirtildi. Videonun açıklamasında, 'Aynı yuvaya, aynı şehre, aynı gökyüzüne dönmeleri. Doğanın en sadık hikâyelerinden biri. Bu gökyüzü, bu kanatlar. Sadece bir manzara değil; binlerce yıllık bir geleneğin devamı.' ifadeleri kullanıldı.

BİNLERCE YILLIK GÖÇ GELENEĞİ

DKMP 13. Bölge Müdürlüğünün paylaşımı, doğanın muhteşem olaylarından birini gözler önüne serdi. Leyleklerin yıllardır aynı bölgeye göç etmeleri, doğanın sürekliliğini ve canlıların göç yollarının korunmasının önemini vurguluyor.