GÜNDEM
Yayınlanma : 14 Ağustos 2025 14:45

Erzurum'da 2. Yaşlılık Şurası Ön Çalıştayı Gerçekleştirildi

Erzurum'da 2. Yaşlılık Şurası Ön Çalıştayı Gerçekleştirildi
Erzurum'da Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ev sahipliğinde 2. Yaşlılık Şurası Ön Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda, yaşlı bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ve aktif yaşlanma politikaları ele alındı.
Erzurum'da 2. Yaşlılık Şurası Ön Çalıştayı Gerçekleştirildi

Erzurum İl Yaşlı Ön Çalıştayı, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve aktif yaşlanma politikalarını geliştirmek amacıyla Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlendi. Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

YAŞLILARIN TOPLUMSAL ÖNEMİ VURGULANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Cevat Çimen'in açılış konuşmasında, yaşlıların toplumsal hafızanın taşıyıcıları olduğu belirtildi. Çimen, yaşlıların tecrübelerini genç kuşaklara aktarmayı, toplumun geleceğini güvence altına almak olarak nitelendirdi. Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel ise, 'Akil Yaşlı' sıfatıyla yaptığı konuşmada, yaşlılığın bir yük değil, toplum için rehber olduğunu vurgulayarak, birikmiş tecrübelerin gençler için pusula görevi gördüğünü ifade etti.

VALİ YARDIMCISI'NDAN ÖNEMLİ VURGULAR

Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını hatırlatarak, bu ilkenin sadece gençleri değil, tecrübeli büyükleri de kapsadığını söyledi. Erzurum Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün aktif ve sağlıklı yaşlanma, yaşlı dostu şehirler ve hak temelli sosyal hizmetler alanında çalışmalar yürüttüğünü belirten Özay, büyüklerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yaşlı bireylerin sadece geçmişin şahitleri değil, geleceğin yol göstericileri olduğunu vurgulayan Özay, çalıştayda ortaya çıkacak fikirlerin yaşlı bakım hizmetlerinden sosyal katılım projelerine kadar birçok alanda somut adımların atılmasını sağlayacağını belirtti. Özay, çalıştaya katkı sunan herkese teşekkür etti ve yaşlıların huzurunun toplumun vicdanı olduğunu, mutluluklarının da milletimizin onuru olduğunu söyledi.

ÇALIŞTAY'DA ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI

Çalıştayın ikinci bölümünde katılımcılar, Aile ve Yaşlılık, Yaşlı Bakım Hizmetleri ve Aktif Yaşlanma başlıklarında masa çalışmaları gerçekleştirdi. Bakım hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, aile içi dayanışmanın güçlendirilmesi, sosyal hayata katılımın artırılması ve dijital becerilerin geliştirilmesi gibi konularda öneriler sunuldu. Programa Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü yetkilileri, akademisyenler, yaşlı bakım hizmetlerinde görev yapan personel ve çok sayıda davetli katıldı. Program, katılımcılara Teşekkür Belgesi takdimiyle sona erdi.