GÜNDEM
Yayınlanma : 17 Temmuz 2025 00:48

Erzurum'da binlerce alabalık telef oldu: Klor kaynaklı ölüm şüphesi

Erzurum'da binlerce alabalık telef oldu: Klor kaynaklı ölüm şüphesi
Erzurum'da bir alabalık tesisinde binlerce yavru balık telef oldu; tesis sahibi, ölümlerin klor kaynaklı olabileceğini ve su kaynağına kasıtlı bir müdahale yapılmış olabileceğini öne sürdü.
Erzurum'da binlerce alabalık telef oldu: Klor kaynaklı ölüm şüphesi

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi'nde bulunan bir alabalık tesisinde binlerce yavru balık telef oldu. Tesis sahibi Muhammet Enes Çakmak (29), yaşanan bu olayın klor kaynaklı olduğunu ve su kaynağına kasıtlı bir müdahale yapılmış olabileceğini iddia etti.

BALIK ÖLÜMLERİNDE YOĞUNLUK

Olay yerine gelen veteriner hekimler ve yetkililer tarafından hazırlanan tutanakta, balık ölümlerinin olağan dışı bir yoğunlukta olduğu belirtildi. Balık ölümlerinin nedenini tespit etmek amacıyla alınan numuneler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü laboratuvarlarına gönderildi. Yetkililer, havuzlarda toplu balık ölümlerinin görüntülerini kaydetti.

TESİS SAHİBİNİN İDDİASI

İşletme sahibi Çakmak, yaşanan olaydan dolayı büyük bir ekonomik kayıp yaşadığını ve zararının 1 milyon TL'nin üzerinde olduğunu dile getirdi. Olayın kasıtlı bir eylem olabileceği yönündeki şüphelerini dile getiren Çakmak, detaylı bir soruşturma yapılmasını talep etti. Olayın aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.