GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Ağustos 2025 12:48

Erzurum'da Kültür Yolu Festivali: Şehir ekonomisine büyük katkı

Erzurum'da Kültür Yolu Festivali: Şehir ekonomisine büyük katkı
Erzurum'da 16-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, 40 farklı noktada yaklaşık 400 etkinliğe ev sahipliği yaptı. Festivalin kent ekonomisine büyük katkı sağladığı ve esnafın yoğunluktan memnun olduğu belirtildi.
Erzurum'da Kültür Yolu Festivali: Şehir ekonomisine büyük katkı

Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl üçüncü kez Erzurum'da düzenlendi ve şehirde yoğun bir ziyaretçi akınına neden oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği festival, şehrin otel ve restoranlarını doldururken, yerli esnaf da yaşanan ekonomik hareketlilikten memnuniyetini dile getirdi.

FESTİVALDE 400'E YAKIN ETKİNLİK

16-24 Ağustos tarihleri arasında 9 gün boyunca devam eden festivalde, Erzurum'un 40 farklı noktasında yaklaşık 400 etkinlik gerçekleştirildi. Otellerdeki doluluk oranlarının artmasıyla birlikte, esnaf da şehirdeki hareketliliğin kendilerine büyük fayda sağladığını belirtti. Festivalin kent ekonomisine önemli bir katkı sağladığı vurgulandı.

YEREL LEZZETLER FESTİVALDE

Erzurum Kültür Yolu Festivali'nde, gastronomi değerlerinin tanıtımı da ön plandaydı. Ünlü şefler, Erzurum'da belirlenen 12 lezzet noktasında yöresel yemekler hazırlayarak, coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetleri misafirlerle buluşturdu. Festivale katılan esnaf, yoğunluktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gel Gör Cağ Kebap Salonu sahibi Şakir Aktaş, 'Festival dolu geçti. Yakın bölgelerden yerli turistler de geliyor' dedi. Tatlıcı Selami Atiş ise, 'Festivalden dolayı iş yerimizin yoğunluğu epey arttı. Yüzde 50’lik bir artış oldu. Özellikle şehir dışından yoğun sipariş aldık' şeklinde konuştu. Koç Cağ Kebap’ın sahibi Fatih Koç, 'Festival iyi geçiyor. Yüzde 90 oranında doluluğumuz var. Erzurum hiç bu kadar kalabalık olmamıştı. Kars’tan, Erzincan’dan Ağrı’dan gelenler var. Herkese faydası var' ifadelerini kullandı. Anadolu su böreği işletme sahibi Serkan Akköse ise, 'Şehrin her tarafında bir müzik sesi geliyor. İnsanların yüzü gülüyor. İş yerimiz dolup taşıyor. Normal kapasitemizin iki katı çalışıyoruz. Vardiyalarımızı artırdık. Kapanış saatlerimizi uzattık' diye konuştu.