GÜNDEM
Yayınlanma : 15 Temmuz 2025 09:53

Erzurum'da orman yangını riski: Girişler yasaklandı

Erzurum'da orman yangını riski: Girişler yasaklandı
Erzurum Valiliği, artan orman yangını riski nedeniyle 1 Temmuz-30 Ekim 2025 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişi yasakladı ve çeşitli önlemler aldı.

Erzurum Valiliği, artan orman yangını riskine karşı kapsamlı önlemler aldı. Meteorolojik koşulların yangın riskini artırdığı göz önünde bulundurularak, bir dizi karar uygulamaya konuldu. Bu önlemler, anız yakma, tarla çalışmaları ve dikkatsizlik gibi nedenlerle meydana gelen yangınları önlemeyi amaçlıyor.

ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI

Valiliğin yazılı açıklamasına göre, 1 Temmuz 2025 ile 30 Ekim 2025 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Yasak kapsamında, mesire alanları ve milli parklar gibi belirli alanlara sadece 09.00-20.00 saatleri arasında kontrollü giriş çıkışa izin verildi. Belirtilen saatler dışında ateşli piknik, kamp ve çadır kurmak yasak.

DİĞER ÖNLEMLER

Ayrıca, orman faaliyetleri dışında ormanlara giriş çıkış yasaklandı. Orman içi ve çevresinde anız yakma, havai fişek atma kesinlikle yasaklandı. Yangın riskine karşı, enerji nakil hatları şirketleri bakım yapacak, belediyeler çöp alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve emniyet şeridi açacak. Ormanda otlatma sadece izinle yapılacak ve çobanların ateş yakması yasaklandı. Denetimler sıklaştırılacak, drone ve KGYS ile gözetim artırılacak. Kurallara uymayanlara cezai ve adli işlem uygulanacak. Bu kararlar 30 Ekim 2025 tarihine kadar geçerli olacak.