Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen 'Yunus Emre Erzurum’da' başlıklı program, Çifte Minareli Medrese'de gerçekleştirildi. TDED Erzurum Şubesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi (EBB) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa tertip ettiği programda, ünlü şair Yunus Emre'nin hayatı ve eserleri şiirlerle anıldı.

YUNUS EMRE'NİN ERZURUM İLİŞKİSİ VURGULANDI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tiyatro sanatçısı Yakup Çağlayan'ın Yunus Emre'yi canlandırdığı programda, TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Horasan erenlerinden Yunus Emre'nin Erzurum'la olan ilişkisinden bahsetti ve bir şiir okudu. Murat Uslu, Filiz Günderen, Hüseyin Yurttaş, Selim Adım, Ergün Engin, Uğur Elmas, Mustafa Uğurlu, Emel Çakır ve Erkin Tokgöz'ün de Yunus Emre şiirleri okuduğu programda, yoğun bir katılım dikkat çekti.

KÜLTÜR TURİZMİ VE ŞEHİR KİMLİĞİ ÜZERİNE VURGU
Prof. Dr. Müdahir Özgül, Yunus Emre'nin ve hocası Taptuk Emre'nin makam veya makberinin bulunduğu Tuzcu (Dutçu) köyünün Türk inanç kültüründeki yerinden bahsetti. Prof. Dr. Dilaver Düzgün ise kültür turizmi ve şehir kimliği açısından Erzurum'da Yunus Emre programlarının önemini vurguladı. Program, teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

