DÜNYA
Yayınlanma : 20 Ağustos 2025 12:29

Filistinli Nadeen Ayoub, Miss Universe'de Tarih Yazacak

Filistinli Nadeen Ayoub, Miss Universe'de Tarih Yazacak
Filistinli güzellik kraliçesi Nadeen Ayoub, Kasım ayında Bangkok'ta düzenlenecek Miss Universe 2025 yarışmasında Filistin'i temsil edecek. Gazze'deki saldırılar sonrası yaptığı açıklamada, halkının sesi olacağını ve direncin sembolü olacağını belirtti.

Filistinli güzellik kraliçesi Nadeen Ayoub, Kasım ayında düzenlenecek Miss Universe 2025 yarışmasında Filistin'i temsil eden ilk kadın olarak tarihe geçecek. 27 yaşındaki Ayoub, bu önemli görev için büyük bir heyecan yaşıyor.

TARİHİ BİR KATILIM

Miss Universe Organizasyonu (MUO), CNN International’a yaptığı açıklamada Ayoub’un katılımını doğrulayarak, 'Ayoub, Filistin’in direncini ve kararlılığını simgeliyor' dedi. Organizasyon ayrıca, Miss Universe’in çeşitliliği, kültürel etkileşimi ve kadınların güçlendirilmesini kutlayan bir platform olduğunu vurguladı. 74’üncü Miss Universe finali 21 Kasım’da Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yapılacak ve Ayoub, dünyanın dört bir yanından gelen 130’dan fazla ülke temsilcisiyle aynı sahneyi paylaşacak.

FİLİSTİN'İN SESİ

2022’de Miss Palestine seçilen Ayoub, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu anı “tarihi” olarak nitelendirdi. 'Tarihte ilk kez Filistin Miss Universe sahnesinde temsil edilecek. Gazze büyük acılar yaşarken, susturulmak istenen halkımın sesi olacağım. Ben her Filistinli kadın ve çocuğun gücünü temsil ediyorum. Biz yalnızca acımız değiliz; biz direnciz, umuduz, vatanımızın kalp atışıyız.' ifadelerini kullandı. Ayoub’un bu çıkışı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının dünya çapında tepki topladığı bir döneme denk geldi. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de en az 62 bin 4 kişi hayatını kaybetti. BM ve sağlık yetkilileri, ölenlerin büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğuna dikkat çekiyor.

ULUSLARARASI DESTEK

Uluslararası arenada da Filistin devletine destek artıyor. Bugüne kadar 145 ülke Filistin devletini tanıdı. Son olarak Avustralya, Kanada ve Fransa, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Filistin’i tanıyacaklarını açıkladı. Birleşik Krallık ise, İsrail’in ateşkese yanaşmaması halinde Filistin’i tanıyacağını duyurdu.