DÜNYA
Yayınlanma : 10 Eylül 2025 22:26
Düzenleme : 10 Eylül 2025 22:26

Fransa tahvil getirisi sabit kaldı

Fransa tahvil getirisi sabit kaldı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Sébastien Lecornu'yu Başbakan olarak atamının ardından Fransa'nın 10 yıllık devlet tahvili getirisi, Salı günkü yüzde 3,5'in hemen altında sabit kaldı. Yatırımcılar ise Perşembe günü yapılacak ECB politika kararını

EKONOMİK POLİTİKA DEĞİŞMEDİ

Bu hamle, Macron'un ülkenin genel ekonomik politika yönünü değiştirmeden, vergi indirimleri ve emeklilik reformu da dahil olmak üzere iş dünyası yanlısı bir gündem izlerken azınlıkta kalmaya devam etme niyetini gösterdi. Bu arada yatırımcılar, Perşembe günkü ECB politika kararını ve ABD enflasyon verilerini merakla bekliyor.

JEOPOLİTİK GELİŞMELER

ECB'nin ikinci toplantıda faiz oranlarını değiştirmemesi beklenirken, geçen haftaki zayıf ABD istihdam raporu, Fed'in Eylül ayında faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi. Jeopolitik cephede, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ukrayna'daki savaş konusunda Rusya üzerindeki baskıyı artırmak için AB'yi Hindistan ve Çin'e yüzde 100'e varan gümrük vergileri uygulamaya çağırdığı bildiriliyor. Ayrı olarak, Polonya, batı Ukrayna'da düzenlediği büyük bir saldırı sırasında hava sahasını ihlal eden Rus insansız hava araçlarını düşürdüğünü açıkladı.