İzmir Körfezi'nde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Özellikle Konak’tan Üçkuyular’a kadar uzanan sahil şeridi, ölü balıklarla doldu.
AK PARTİ'DEN CHP'YE ELEŞTİRİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni (CHP) sert bir dille eleştirdi. Saygılı, çeyrek asırdır İzmir'i yöneten CHP'lilerin Körfez'de yüzme vaadini yerine getiremediğini belirtti. Saygılı, Körfez'in can çekişen bir halde olduğunu ve balıkların bile yaşama mücadelesi verdiğini vurguladı.
CEMİL TUGAY'IN SÖZLERİ HATIRLATILDI
Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın '5 yılın sonunda Körfez’de yüzmeyi vadedemem ama bugüne oranla daha temiz bir körfez bırakabilirim' sözlerini hatırlatarak, Tugay'ın da selefleri gibi vaadini yerine getiremeyeceğini ifade etti. Bu durumun, Körfez'deki canlılara ve İzmirli hemşehrilerine zarar verdiğini belirtti. İzmir'de Buca'da toplanmayan çöpler ve Karabağlar'daki meclis üyelerinin istifaları da gündeme damgasını vurdu.

