Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, İstanbul Finans Merkezi'ndeki TCMB Yerleşkesi'nde yılın 3. Enflasyon Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı. Karahan, yaptığı açıklamada sıkı para politikasının sonuçlarının kademeli olarak alındığını ve enflasyondaki düşüşün kesintisiz şekilde devam ettiğini vurguladı.
SIKI PARA POLİTİKASININ ETKİLERİ
Para politikası araçlarının kararlılıkla kullanılmaya devam edileceğini belirten Karahan, fiyat istikrarının sağlanması için katedilen mesafeyi önemsediklerini ifade etti. Küresel ticaret politikalarındaki belirsizliğin, ikili anlaşmalarla azalmasına rağmen yüksek düzeyde kaldığını dile getirdi. Bu belirsizliğin son dönemdeki azalmasının, küresel büyüme görünümünde sınırlı bir iyileşmeye yol açtığını söyledi.
TALEP KOMPOZİSYONUNDA DENGELİ SEYİR
Sıkı para politikasının hedeflenen bir sonucu olarak talep kompozisyonunda dengeli bir seyrin devam ettiğini açıklayan Karahan, 2025 yılının ilk çeyreğinde özel tüketimin yıllık büyümesinin yavaşladığını ve net ihracatın yıllık katkısının da daha dengeli bir görünüm sergilediğini kaydetti.

